<

Трансформація шахтарських міст: Нововолинськ переймає досвід у Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:41 | 15.12.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
2839
/ коментарі 2

За підтримки Світового Банку продовжується поїздка української делегації, у складі якої є представники з нововолинська, до шахтарських громад Польщі, що мають успішні приклади справедливої трансформації вугільних регіонів.

Відвідали колишні об’єкти вугільної галузі, що перетворилися на освітні та діалогові заклади, центри інновацій та сучасних технологій, підприємства відновлювальної енергетики та використання сучасних технологій утилізації та очищення стічних вод, об‘єкти культури та інше, – повідомив у фейсбуці Валерій Новиков.

Післявоєнне відновлення України потребуватиме не тільки фінансових ресурсів, але і нових візій щодо розвитку зруйнованих росією регіонів.

“Ми вже не побачимо розвиток шахт та металургійних комбінатів. А що буде замість «старої економіки» залежить від нас самих. Після деокупації територій ми стикнемося із затопленими шахтами, забрудненими землями, розграбованими підприємствами і обмеженням людських ресурсів на місцях.

Процес трансформації монофункціональних міст потребує часу. Вже зараз ми можемо реалізовувати пілотні проєкти на підконтрольних Україні територіях (Червоноград, Нововолинськ), а в майбутньому поширювати отриманий досвід на інші громади”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Нововолинську планують створити музей-шахту.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця