<

Розробили робота-сортувальника: учні Зимнівського ліцею представили проєкт на національному онлайн-конкурсі

09:04 | 19.03.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
395
/ Коментарі відсутні

15-го березня учні 11 українських навчальних закладів презентували свої перші проєкти, розроблені у власних шкільних STEM-лабораторіях на загальнонаціональному онлайн-конкурсі. Серед вихованців Володимирського району свої роботи представили школярі Зимнівського та Володимирського ліцею №5.

У Зимнівському опорному ліцеї та Володимирському ліцеї №5, завдяки швейцарсько-українській Програмі EGAP та IT-компанії EPAM Ukraine, обладнали наукові майстерні 3D-принтерами, метеостанціями, наборами роботизованих конструкторів, цифровими лабораторіями для фізики й біології тощо. Наприкінці минулого року шкільні вчителі пройшли спеціальне навчання для роботи з 3D-принтерами та датчиками, а також з обладнанням для створення роботів. Потім сформували тематичні гуртки, у яких навчається приблизно по 20-10 учнів.

Учні Зимнівського та Володимирського ліцею Віталій Ковальчук, Вадим Сорочук та Давид Поліщук взяли участь в онлайн-конкурсі серед 11 шкіл зі всієї України. 5-класники Зимнівського навчального закладу представили робота, що сортує сміття, створеного за допомогою конструктора «Лего».

Як розповіла БУГу директорка навчального закладу Юлія Степанюк, раніше вони взяли участь у конкурсі «Назад у майбутнє», де в конкурсі потрібно було дітям показати свою школу майбутнього у 2030 році.

«За підсумками конкурсу, ми отримали STEM-лабораторію, яку розмістили у класі інформатики. Вона складається з мультибордів, 3D освітньої лабораторії, комплекту роботів з Лего, комплекту роботів Arduino, з датчиків, цифрових мікроскопів, метеостанції. Дане обладнання дає можливість максимально цифровізувати шкільний процес. Його використовують не лише на інформатиці, а й на інших уроках, таких як біологія, інформатика, фізика, хімія», – розповіла керівниця Зимнівського опорного ліцею.

З нового року запрацював гурток з робототехніки, додав вчитель інформатики Богдан Богдан. Для школярів різного віку від початкової до старшої школи. Наразі гурток відвідує близько 10 учнів тричі на тиждень.

«Дітям дуже цікаво створювати проєкти, програмувати, особливо коли конструкція рухається та ще й говорить. Під час занять діти вивчають мову програмування у спеціальній програмі. Думаю, що й надалі вони будуть відвідувати гурток та активно використовувати свої ідеї, реалізовувати їх у житті, розвиватися та працювати у команді.

Перед тим, як викладати учням, вчителі також пройшли відповідне навчання у Києві. Також складали роботів з лего, брали участь у змаганнях. На курсах у Житомирі навчалися працювати з 3D-принтером, який нині також є у Зимнівському ліцеї. І тепер усі ці знання передають дітям.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця