<

Шахта №10 «Нововолинська» і дежавю: Про виплату заборгованості, кошти на 2020 рік та втрату кадрів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:35 | 25.09.2019 / Нововолинськ, Онлайн / , , /
Перегляди
23
/ коментарів 6

Колектив шахти №10 «Нововолинська» традиційно чекає на зароблені кошти. Копальня з січня не здійснює гірничопрохідницькі роботи через відсутність фінансування. А чи знайдуться в держбюджеті-2020 гроші для 10-ї?

Директор ДП «Передпускова дирекція шахти №10» Григорій Бар розповів журналістам інтернет-видання «БУГ» про стан справ на «десятці», яка будується вже 30 років.

Виплату заборгованості по заробітній платі за липень та серпень затримали через бюрократичні процедури, пов’язані з реорганізацією Міністерства енергетики та вугільної промисловості шляхом приєднання до Міністерства енергетики та захисту довкілля.

За словами Бара, 10 мільйонів гривень, передбачені для «десятки», обіцяють з дня на день надіслати.

“У графі бюджету про фінансування шахти на 2020 рік пише «нуль». Значить, планується закриття”, – повідомляв на пресконференції нардеп Ігор Гузь.

Керівник копальні зазначив, що і попередній рік початково було закладено лише 14 мільйонів гривень. А далі частинами дофінансовували.

Читайте також: Шахта №10 «Нововолинська» знову проживає той самий сценарій: бути чи не бути коштам у держбюджеті-2018.

Два роки поспіль передбачаються рекордно малі кошти, що забезпечують лише утримання об’єкта у безаварійному стані, сплату платежів за електроенергію та виплату зарплат. Про добудову шахти влада не говорить. Однак Григорій Бар переконаний, закрити копальню неможливо – держава немає такої практики і разом з тим необхідно таки завершити будівництво.

“Для проведення робіт з продовження будівництва потрібно близько 600 мільйонів гривень, ми надсилали відповідні листи. Та хоча б на утримання об’єкта 70 мільйонів гривень. Чекаємо яке рішення прийме Кабмін по бюджету”, – зазначив директор ДП “Передпускова дирекція шахти №10”.

Розповів також, що з січня 2019 року ніяких гірничопрохідницьких робіт не ведуть. Замовник будівництва ДП «Дирекція по будівництву об’єктів», який і є розпорядником коштів, ще не виплатив більше 20 мільйонів за попередні роботи. Причина та ж сама – держава не фінансує.

Бар розповів, що з копальні постійно звільняються працівники. Найбільше – молоді люди. За певний проміжок часу з шахти пішло близько 150 чоловік.

Нагадаємо, ступінь готовності новобудови шахти №10 «Нововолинська» сягає 85%. Розповідають, що введення в експлуатацію копальні забезпечить створення 1500 нових робочих місць та забезпечить видобуток вугілля близько 900 тисяч тон в рік.




коментарів: 6
  1. Кажуть ,шо на халяву і оцет солодкий. За , що зарплату платити як там вже пару років часу, не робиться ніц? Контора чаї ганяє в конторі та вода відкачується.

      • де подівся справжній Усер ? залишився тільки Усер-агент путіна, якому нейметься закрити шахти, шоб або заморозити народ, або фінансувати вугільну промисловість окупанта… куди дивиться Семен Семенченко ? ворог під носом !

        • Я і є справжній ! Бо я агент Пеці! Хочу відкрити шахти, зігріти народ, фінансувати вугільну галузь так щоб начальство повністю забезпечило собі сите та безтурботне життя! Герой Семен Семенченко то мій кумір!

          • Таке враження – шо Усер- це наш комсомолець, в того теж дах їде…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця