<

(Оновлено) Шахтарі під стінами міської ради Нововолинська шукають підтримки мера у боротьбі із невиплатою їм зарплатні. Відео

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:42 | 24.03.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4
/ коментарів 6

Декілька десятків працівників шахти “Бужанська”, керівництво усіх діючих шахт Нововолинська зібралися на спонтанний мітинг під стінами нововолинської мерії. Із криками “Сапожніков виходь” прості робітники вугледобувного підприємства прийшли аби вимагати виплатити чесно зароблені ними гроші. На сьогодні шахтарі надали безвідсотковий кредит державі своїми зарплатами, невиплаченими за 4 місяці.

Шахтарі вимагали від Віктора Борисовича, аби той посприяв приїзду в місто губернатора області Володимира Гунчика та забезпечив їм виплату заробітної плати, яку вони не отримують із грудня 2014 року. Мер сьогодні був в Луцьку і озвучував вимогу шахтарів про приїзд голови ОДА у Нововолинськ. На що  Володимир Петрович сказав, що приїхати не зможе, бо йому дали наказ займатися збором коштів на будівництво фортифікаційних споруд на Сході України. “Якщо гірники хочуть поговорити зі мною – нехай їдуть в Луцьк”, – резюмував пан Гунчик.

При гірниках міський голова телефонував нардепу від 19 виборчого округу Ігорю Гузю із проханням поспілкуватися особисто із шахтарями. На що Ігор Володимирович відповів, що на даний момент у дорозі до Києва, де підніматиме це питання на урядових щаблях.

Сапожніков сказав, що від нього виплата зарплати шахтарів не залежить. “Давайте, організовуйте поїздку під облдержадміністрацію і я поїду з вами”, – заявив мер. Допомогти з оплатою проїзду він зможе лише 10-15 представникам, однак робітники шахт вважають, що це нічого не дасть. Активісти кричали, що необхідно вирушати 20 автобусами. Однак, коштів люди на таку поїздку не мають. Кажуть, що вже й їздити на безплатну роботу не мають за що.

Серед виступаючих не зрозуміло звідки і чому з’явився народний депутат України, представник Радикальної партії, що пройшов за партійними списками Артем Вітко, командир добровольчого батальйону Луганськ-1. Напевне, пропускаючи сесійний тиждень, пан Вітко був не глибоко в темі нововолинських шахтарів, бо радив людям подавати якісь адміністративні позови на директорів шахт та збирався відвідати прокурора міста Олександра Шпоту, а також говорив про запит до Генерального прокурора. Напевне, нардеп нового закону про прокуратуру ще не читав. Коли гірники задали питання, що він тут робить та звідки він родом, – Артем Леонідович разом із паном Яремою зник у приміщенні міськради так само таємничо, як і з’явився.

Виступали перед гірниками і директори шахт, які пояснювали, що так само чекають зарплату, як і вони. На що прості працівники почали кричати, що керівництво вбране у дорогий одяг, їздять на дорогих авто і не схоже, що у них немає в кишені на проїзд.

Резюме мітингу біля міськради – робоча нарада міського голови із активістами шахтарів, на яку ЗМІ не запросили.

IMG_0147_tn
IMG_0142_tn
IMG_0133_tn
IMG_0131_tn
IMG_0128_tn
IMG_0123_tn
IMG_0103_tn
IMG_0101_tn
IMG_0097_tn
DSC_0037_tn
DSC_0024_tn
DSC_0008_tn




коментарів: 6
  1. Шо ти таке говориш? Та це ви шо стільки брешете, морди повід’їдали, і ні стида ні совісті. Ганьба. От таких чиновників на схід воювати, а то протирають штани і пузо набивають.

  2. Ви його ( в смислі Ігоря) у Верховну Раду обрали? Адреса Парламенту – м. Київ, вул. Грушевського, 5. там він тепер працює)

  3. https://iportal.rada.gov.ua/meeting/awt Цей тиждень не сесійний. Не брешіть, а прокуратура має право відкривати справи по невиплаті заробітної плати.ч. 1 ст. 175 (невиплата заробітної плати) Кримінального кодексу України.
    Депутат на початку відео сказав звідки він родом, навіщо факти перекручуєте?

  4. А загалом його тупий Ярема присунув. Видно, хоче Радикальна партія очолити у Новіку протест шахтарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця