<

Бюджет-2018 у Нововолинську перевищив півмільярда гривень: відбулася сесія міськради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:37 | 23.12.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарі 4

22-го грудня відбулася чергова двадцять перша сесія Нововолинської міської ради 7-го скликання. Затвердили бюджет міста на 2018-й рік, правила паркування транспортних засобів, детальні плани територій для будівництва нових об’єктів та ряд інших питань. Створили тимчасову депутатську комісію за контролем діяльності підприємства «Пан Курчак».

Із 34 депутатів Нововолинської міської ради були присутні 32. На порядок денний засідання сесії було винесено 51 проект рішень. Депутати міськради із такою великою кількістю питань справилися доволі швидко, всього за півтори години.

Усі моменти були обговорені на засіданнях постійних депутатських комісій. Особливих зауважень при прийнятті рішень не було, затверджували практично усі проекти майже одноголосно. Із пропозиціями по окремих питаннях виступали лише три депутати міськради – Василь Гура, Володимир Шаповал та Руслан Соловйов.

Головним рішенням стало прийняття бюджету на 2018-й рік, який вперше в історії міста перевищив півмільярда гривень. Це на 40% більша сума в порівнянні із минулим роком.

Видатки загального фонду міського бюджету разом із субвенціями та дотаціями складають 486040,8 тис. гривень. Забезпечення потреб міста з міського бюджету складає близько 35 %. Основна частина витрат спрямована на соціальний захист і соціальне забезпечення населення, освіту та охорону здоров’я.

Очікують близько 149 мільйонів гривень власних надходжень до міського бюджету. Основні джерела власних доходів бюджету міста – це податкові надходження, які складають більше 96% від загальної суми..

На охорону здоров’я у бюджеті Нововолинська на наступний рік передбачається більше 70-ти  мільйонів. На галузь освіти закладено більше 135 мільйонів, в тому числі субвенція понад 54 мільйона. На ремонт, обслуговування та утримання доріг виділили близько 6-ти мільйонів гривень. На фізичну культуру та спорт, для підтримки і розвитку спортивної інфраструктури, та проведення спортивної роботи – більше 2-х. Видатки бюджету також передбачають  11600,0 тис. гривень на утримання закладів і установ культури, 10825,0 тис.гривень на благоустрій міста та близько 500 тисяч на програму висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування у засобах масової інформації.

Прожитковий мінімум на наступний рік встановлений у розмірі з 1 січня 2018 року – 1 700 гривень, з 1 липня – 1 777 гривень, з 1 грудня – 1 853 гривні.

Окрім бюджету-2018 затвердили також Правила паркування транспортних засобів на території Нововолинська. Правила передбачають процедуру організації та функціонування місць для платного паркування автомобілів у місті. Депутат міськради Гура пропонував відкласти розгляд даного питання у зв’язку із прийняттям парламентом 21-го грудня закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів” (№5364), який очікує на підпис президентом.

24-ри депутати проголосували за затвердження на цій сесії Правил паркування, не чекаючи набрання чинності  згаданого закону і в разі необхідності будуть вносити зміни до рішення, відповідно чинного законодавства. У 2018-му році розпочнеться процес визначення земельних ділянок, які відводяться для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів. На конкурсних засадах підприємців будуть залучати до функціонування та експлуатації платних парковок.

Депутатами міськради прийнято рішення взяти до відома запит депутата міської ради Віктора Марчака щодо виробничої діяльності ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» та створити тимчасову  робочу депутатську комісію по контролю  за дотриманням норм екологічної безпеки та охорони навколишнього природного середовища промисловими підприємствами міста. До тимчасової депутатської комісії увійшли, окрім голови Марчака, Богдан Бадзюнь, Сергій Бінецький, Василь Гура, Микола Карпач, Магомед Магомаєв, Віктор Ромашевський та Руслан Соловйов.

Підприємство «Пан Курчак» до 1-го лютого 2018-го року зобов’язали ліквідувати дефекти або порушення технологічного режиму  виробництва, що приводять до поширення неприємного запаху. А також забезпечити роботу, а у разі відсутності, встановити очисне обладнання для знешкодження викидів з неприємним запахом та вивезення відходів виробництва на спеціалізовані підприємства, не допускаючи їх захоронення у невстановлених для цього місцях.

На сесії затвердили рішення, згідно яким дали дозвіл Нововолинській міськраді на розробку документації із землеустрою земельної ділянки, площею 0,194 га, для будівництва стаціонарного автомобільного заправного пункту на вулиці Сокальській.  Дана земельна ділянка буде продана на торгах. Нагадаємо, що на громадських слуханнях, які пройшли у Нововолинську 20-го вереснямешканці міста були обурені будівництвом нової автомобільної заправки.

Після вирішення усіх питань розглянули депутатський запит Гури, в якому він пропонує організацію онлайн-трансляцій із сесійної зали Нововолинської міської ради. За його прогнозами для цього потрібно закупити дві камери та здійснювати показ через Ютуб. За словами депутата така система буде коштувати приблизно 15-20 тисяч. Міський голова Віктор Сапожніков розкритикував таку ідею, зауваживши, що й так проводять такі трансляції. А для забезпечення такого процесу необхідно окрім обладнання ще мати людину, яка буде за це відповідати, виплачувати їй заробітну плату і це буде коштувати мінімум 100 тисяч.

Запит депутата міськради винесли на голосування для внесення на порядок денний до наступної сесії. Навіть не всі присутні взяли участь в голосуванні, а з них лише 9 підтримали ініціативу, 9 – проти.




коментарів: 4
  1. Трансляції сесій міської ради повинно здійснювати Нововолинське телебачення!!! Це відбувається не кожен день.Чи наше телебачення потрібне тільки для заробітку на поздоровленнях і персонального піару *слуг народу*?

  2. Не трогайте СТН, не можна!
    Ви би ще хотіли може , аби Наше Місто писало не про мера???

  3. Видатки бюджету також передбачають 11600,0 тис. гривень на утримання закладів і установ культури, 10825,0 тис.гривень на благоустрій міста та близько 500 тисяч на програму висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування у засобах масової інформації.ви клоуни читаєте ,за що голосуєте?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця