<

Ремонт амбулаторій центру ПМСД у Нововолинську та Благодатному заморожується через відсутність коштів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:41 | 28.10.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Ремонті роботи в амбулаторії загальної практики сімейної медицини селища Благодатного та амбулаторії на Поштовому провулку у Нововолинську уповільнюються у зв’язку з відсутністю фінансування. Заборгованість перед будівельником складає 8,5 мільйонів гривень.

Реконструкція приміщень амбулаторій стала можлива завдяки участі у спільному проекті Світового Банку та Міністерства охорони здоров’я України.

Виконання робіт по ремонту амбулаторії ЗПСМ №2 у Нововолинську перевищує 70%, у селищі Благодатному – 30%.

“Амбулаторії планували здати до кінця року та через погане фінансування ремонтні роботи затягуються. Борг перед підрядником складає 8,5 мільйонів. Кошти Світовий банк виділив, але вони не надійшли з Міністерства фінансів в регіони. Не дивлячись на те, що будівельникам не платять, вони пофарбують стіни, поставлять стоки, доведуть до завершення зовнішні роботи.” – говорить головна лікарка центру ПМСД Ольга Попіка.

Реконструкція амбулаторії у селищі Благодатне буде заморожена до Нового року, зазначила Ольга Попіка. На час ремонту лікарям для прийому пацієнтів виділили приміщення в ЖЕКу. З міського бюджету надійшли 90 тисяч гривень за які зробили косметичний ремонт та поставили радіатори.

Станом на жовтень 2019 року вартість виконаних ремонтно-будівельних робіт по двох об’єктах перевищує 11 753 907 гривень. Фактично виплачених коштів будівельникам – 3 169 907 гривень, а борг перед підрядником складає 8 584 000 гривень.

Для успішної та ефективної реалізації заходів субпроекту додаткова потреба коштів на поточний рік становить понад 135 мільйонів гривень. Однак, відповідно до проекту про зміни до бюджету передбачено зменшення Волинській області розміру субвенції на 45 мільйонів гривень.

Управління центру ПМСД стурбоване ситуацією з браком коштів та зазначають що, лише за умови належного фінансування амбулаторії буде можливо ввести в експлуатацію. В іншому випадку збереження цих приміщень в осінньо-зимовий без опалення буде неможливим, що призведе до їх руйнації та інших негативних наслідків.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер