<

З бюджету Іваничівської громади виділили 100 тисяч гривень на компенсацію штрафу центру ПМСД

20:08 | 1.12.2023 / Іваничі / , , , /
Перегляди
1641
/ Коментарі відсутні

Депутати Іваничівської селищної ради під час чергової сесії 29-го листопада виділили 100 тисяч гривень з місцевого бюджету на зарплату працівникам Центру первинної медико-санітарної допомоги. Таким чином вони компенсували штраф, який медзакладу нарахувала Національна служба здоров’я України за надмірно використані кошти.

Під час сесії депутати внесли зміни до бюджету громади на 2023 рік. Зокрема, розподілили 2 мільйони 115 тисяч гривень, які вдалося отримати від перевиконання бюджету в жовтні. З цих коштів 100 тисяч гривень спрямували на допомогу Центру ПМСД.

Нагадаємо, 8-го листопада, Центр ПМСД сплатив 100 тисяч гривень штрафу, який нарахувала Національна служба здоров’я України. Причина – надмірно використані кошти ще у 2021 році. Тоді комунальному підприємству нараховували зарплату за працівників, які на той час вже не працювали. Ці кошти потрібно було повернути НСЗУ, однак цього не зробили. А недавно Національна служба здоров’я провела аудит, який виявив це порушення. Відтак, Іваничівський ЦПМСД оштрафували. Тепер медикам не вистачає коштів на зарплату, а тому за допомогою звернулися до депутатів.

Пропозицію про виділення 100 тисяч гривень на зарплату працівникам ЦПМСД з бюджету громади на пленарне засідання, яке відбулося 9-го листопада, винесла депутатка Катерина Будь. Однак, після бурхливого обговорення депутати вирішили перенести це питання на наступну сесію, щоб мати час детальніше все вияснити.

Отож тепер це питання таки включили в порядок денний сесії. І вже без жодного обговорення ухвалили його.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця