<

Нововолинське теплокомуненерго інформує підприємців та мешканців з автономкою щодо нарахувань

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:09 | 27.11.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
3722
/ коментарів 5

У зв’язку з численними запитаннями споживачів щодо розподілу обсягів теплової енергії у будівлях, Нововолинське теплокомуненерго знову надало роз’яснення.

«Енергетична незалежність України є однією із найважливіших складових економічної та, відповідно, національної безпеки України в цілому.

Відповідно до зобов’язань, взятих Україною після укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, з метою виконання профільної Директиви 2012/27/ЄС від 25 жовтня 2012 р. про енергетичну ефективність розроблено і прийнято Закон України від 22.06.2017 № 2119-VIII «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» , який визначає систему організації комерційного обліку споживання різних видів енергії, зокрема теплової, що дозволить споживачам сплачувати лише вартість фактично спожитих послуг зафіксованих засобами будинкового обліку, а не по нормі на 1 метр квадратний, та створює сильні стимули до економії енергоресурсів.

Комерційний облік теплової енергії на центральне опалення будівель є обов’язковим, на що вказує Закон України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги», абзац 3 пункт 3 Розділ VI  та Постанова Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2021 р. № 1022 про типові договори про надання послуги з постачання теплової енергії, в тому числі про укладення публічних договорів приєднання.

Враховуючи вище наведене, з метою ознайомлення споживачів про запровадження нових договірних відносин, починаючи з травня 2021 року, КП «Нововолинськтеплокомуненерго»проводило публікації шляхом розміщення оголошень на вебсайті підприємства:

  • 12.05.2021 про законопроект №2458;
  • 15.07.2021 про роз’яснення методики розподілу теплової енергії;
  • 20.09.2021 про оприлюднення публічного договору приєднання.

Крім того, було розміщено повідомлення на дошках оголошень будівель споживачів, у місцевих засобах інформації та проведено роз’яснення серед індивідуальних споживачів юридичних осіб та фізичних осіб підприємців.

Беручи до уваги складність розрахунків та з метою пояснення нових правил абонентського обліку за теплову енергію, Підприємство нагадує про можливість отримання індивідуальних консультацій. Для цього вам слід звернутися за телефоном: 067 258 2938.

Додатково інформуємо про можливість прийняти участь в громадському обговоренні нового проекту у новій редакції на заміну чинної Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг (наказом Мінрегіону від 22 листопада 2018 р. №315), який опубліковано за наступним посиланням.

На завершення, закликаємо жителів міста усвідомити відповідальність, як громадян України, на шляху до енергоефективності, яка є складовою відстоювання нашої Незалежності», – Адміністрація КП «Нововолинськтеплокомуненерго».




коментарів: 5
  1. Тепловик вже обіцяв, через четире года… комунізьм споживачам, з котельнею, з ноутами, без персонала, з трубою у вікна дев’ятого поверху. Чекайте, це скоро! А всі доживуть?

  2. Ви це все погодили з секретарем міськради Шаповал Оленою, чи в неї є ще два місяці на вивчення цих матеріалів?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця