<

«Невже ми маємо ходити з протягнутою рукою та просити оплатити борги», – директор Теплокомуненерго в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:17 | 25.06.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
34
/ коментарів 46

Станом на 1-ше червня заборгованість населення Нововолинська за спожиту теплову енергію складає 32 мільйони гривень.

На сесії Нововолинської міської ради 25-го червня директор КП «Нововолинськтеплоенерго» Анатолій Гаврилюк проінформував депутатів про роботу підприємства.

Він зазначив, що здійснюють щомісячні коригування тарифів на опалення, зокрема в частині вартості природного газу (відповідно до постанови Кабміну від 24.12.2019р. №1082 ). Із грудня по квітень були здійснені перерахунки на суму 21 мільйон 941 тисячу гривень.

Заборгованість Теплокомуненерго за використаний газ станом на 16-те червня складає 36 мільйонів гривень. За словами Гаврилюка, сума заборгованості впливає на отримання лімітів з подачі газу.

Разом з тим, залишається питання заборгованості споживачів. На думку Гаврилюка, держава має вводити щодо них жорсткі заходи.

«Заборгованість населення станом на 1-ше червня складає 32 мільйони гривень. Лояльна політика держави, яка здійснювалася протягом років, а зараз – умови карантину, не спонукають боржника до своєчасної оплати. Жорсткі заходи держава були дуже доречні», – зазначив директор теплокомуненерго.

Гаврилюк розповів, що впродовж 2019-2020 років зростає борг за теплоенергію в опалювальний період, а сплачують його в інший період. 

“Нововолинськтеплоенерго” практикує укладання договорів на погашення заборгованості. При їх підписанні необхідно погасити хоча б 30% від заборгованості. Є випадки, коли борги змушені стягувати в судовому порядку.

«Невже ми маємо ходити з протягнутою рукою та просити оплати за борги, – резюмував Гаврилюк, – наша робота подати теплоенергію, а споживачів – заплатити за неї».




коментарів: 46
  1. Дивно! На сумному фоні зростання боргів нашого зубожілого населення за драконівську комуналку, одночасно, ще швидше росте рівень добробуту міського начальства. Новенькі лімузини дорогої марки Шкода Суперб собі купляють під час пандемії. Мільйони народних гривень уходить їм на премії. Прямо диво дивне якесь! А щоб не будо боргів за тепло є чудовий рецепт. Дозвіл на встановлення автономки людям! І боргів не буде. І несправеддтвих преиій купілю начальничкам Шкод Супербів!

  2. Спочатку намалюють невідомо звідки взяті суми у платіжках, а потім жаліються заднім числом, шо ніхто не хоче платити.

    А ну но, НТКЕ, раз ви такі чесні та прозорі, приведіть тут помісячно вартість 1Гкал вашої теплової енергії за опалювальний сезон 2019/2020 та опублікуйте саму структуру тарифу на опалення?

    Впевнений, що “не побачать” цього допису-запиту)))

  3. Які проблеми? Не платять-відключайте боржників. Але, будь ласка, не навязуйте свої неякісні послуги.

  4. Нє, но то вже гумор якийсь, гротеск споавжній! Людина яка має одну з найвищих зарплат в місті, розкішну нлвеньек автівку собі купив в салоні, каже, що йому треба буде “йти з протягнутою рукою” Треба негайно провести громадськи слухання з питання перебування його на комунальній посаді та надання нововолинцям права на встановлення автомки! Дайош автономку під вибори!

  5. В мене сусідка працює в міській раді получає достойну заробітну плату і ще препію від міського голови і має заборгованість більшу ніж я.

  6. Ми жевемо в *нормальній країні* це зарплати Українські а тарифи Європейські. Людина змушена платити за комуналку цілу зарплату (пенсію), а в деяких випадках її може бути замало. А якщо людина не має роботи, безробітна, зараз таких багато, то що їй робити ? Це нікого не цікавить, але є Закон,згідно якого людина повинна платити не більше 10% за комунальні послуги від свого доходу,якщо більше то цю різницю повинна покривати держава, але в нас цейзакон непрацює, людей змушують віддавати останнє,зато наші можновладці купаються в золоті. Навкруги немає порядку, от так і живемо (виживаємо)

    • Наближаються вибори. Можу дати безплатну просту пораду кандидатам на мера як на 100% виграти вибори. Два простих кроки. Поперше звільнити Гаврилюка по віку. По друге – дозволити всім ставити вдома автономне опалення. І успіх гарантований. Нововодинці проголосують саме за такого кандидата в очільники шахтарського міста

  7. У нас в будинку взимку дуже холодно. Сплачуємо за отоплення регулярно.Боргів не має. Але так як топлять… На першому поверсі порозміщувалися магазини в яких не має батарей вони їх повідрізали.Хто і як ніхто не контролює.Так само як зносили стіни в магазинах що на будинку появилася тріщина. Будинок на три поверхи.Із-за них холод собачий. Автономне опалення в квартиру вони не дозволяють зробити. А платити 2600грн за +14 градусів в квартирі це для них нормально. Не виконують свої обов’язки. Спуск води з батарей що сезону не проводять… Труби яким більше 50 років в підвалах і течуть вони не міняють.За що платимо? Дозвольте людям робити автономне опалення в кожній квартирі!Винниченка 1 щозими замерзає!!!

  8. Не подобається ходити з “простягнутою рукою” – нехай звільняється, насильно на посаді ніхто не тримає.

  9. Борги станом на 1.01.2020 спишуть , будьте в темі, не будьте дурними і не платіть!

  10. Всі розумні, всі за автономку пишуть, а закони ніхто не читає. Хтось один сказав,що десь, комусь, у якомусь місті можна,а у нашому не дозволяють. І ніби всі такі грамотні. То вже б почитали Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води на сайті Верховної Ради України, але ж ні, хтось сказав то більш правдиво

  11. ЗАКОН УКРАЇНИ
    Про списання заборгованості населення за постачання природного газу, централізоване опалення та постачання гарячої води, постачання електричної енергії, що сформувалась станом на 1 січня 2020 року
    автори цього ПРОЕКТА Закону “проросійські” депутати)))) Королевська Н. Ю., Солод Ю. В., Іоффе Ю. Я., Німченко В. І. Шуфрич Н. І. він зареєстрований в раді 10 квітня…. і щось мені здається ,що “проукраїнська” більшість за нього не проголосує… як це кажуть “отакої”))

  12. І той не такий, і закони не ті, і ніхто нічого не робить… А що Ви зробили корисного для міста щоб когось засуджувати? Чим Ви краще від інших? Написавши в’їдливий коментар? Чому не зберетесь будинком і не зробите щось в ньому для покращення свого добробуту? Тому що хата скраю і це не Ваш головний біль? Багато дописів, але все лише шкурне. Одному автономку, другому списання боргів, а далі що? Є закони, яких необхідно дотримуватись і ними керуватись. Тому поважаймо один до одного і все буде добре.

        • Так пан Тепловик таки не має бажання розкрити структуру тарифу на теплопостачання та вказати помісячно ціну 1Гкал за 2019/2020 опалювальний сезон?

  13. Бідні люди не мають комунальних боргів. Вони є у державних і місцевих службовців. У крутих бізнесменів, дружбанів, родичів, слуг… У тих, яких боїться НТКЕ.

  14. Тепловику !!! Є закони, яких необхідно дотримуватись і ними керуватись. А не платити мільйони за заміну труб, які б ще років з 50 пролежали б, вибачте на “гівно” А потім через місяць-два ще платити сотні тисяч гривень за ремонт заміняних “нових” труб, я маю на увазі пр.Дружби, 15 м-он. Обладнання котельні 3-ої шахти також продали Коптюку по закону ? Вже під час карантину березень-квітень 2020 року залишки були допродані. А це кошти добропорядних платників за опалення. А скільки, ще схем по відмиванню та розпродажу майна Громади та коштів. Тому поважаймо один до одного і все буде добре.

  15. А ще борги є у безвідповідальних людей…. Одні не працювати і нічого робити не хочуть… інші декілька квартир мають… І все добре… нехай держава в особі чиновників все за них і за вас вирішує. А поки вони будуть працювати, брати за свої дії відповідальність… ви будете їх дружньо …. ОБГОВОРЮВАТИ!!!!!
    Це не змінить ситуацію. За надані, будь які, послуги потрібно платити… Якщо холодно, неякісно, щось тече, щось не так …. Звертайтесь НТКЕ, всі питання вирішуються, якщо для цього щось робити.
    Що ж до тарифів, то вони не з неба…. А формуються на основі багатьох чинників, які не залежать від НТКЕ.
    ДАВАЙТЕ ПОЧНЕМО КОЖЕН З СЕБЕ І СВОЇХ ДІЙ!!!! І ТОДІ ВСЕ БУДЕ КРАЩЕ!!!! В ДОМІ, СІМ’Ї, РОДИНІ, КОЛЕКТИВІ….

  16. Шановні, хто кому завадив іти на конкурс посадовців, будь якого керівника комунального підприємства чи мера?! Ідіть працюйте, заробляйте…. купуйте машини і не тільки…. ВПЕРЕД!!!! УСПІХУ!!!!
    А як попрацюєте…. То. від щирого серця, бажаю ВАМ побільше ось таких постів та коментарів до них!!!

  17. Весело тут у вас)))
    Паразити хочуть гроші?
    І шо? Вінторіз кожному козаку і буде порядок)

      • Ви праві. Тявкають тут одні невдахи і заздрісники, які сидять на диванах і тупо тицяють по клавішах. Не щоб підняти свою п’яту точку і працювати. Тоді будуть і машини, і квартири

      • Так пан Тепловик таки не має бажання розкрити структуру тарифу на теплопостачання та вказати помісячно ціну 1Гкал за 2019/2020 опалювальний сезон?

  18. Ніхто нічого не спише, борги були і будуть поки ВИ їх не погасите….
    Або з вас їх не стягнуть в судовому порядку!!!!
    А щодо міста… то воно в нас чистеньке, охайне, сучасне і квітуче… а це чи мала заслуга нашої влади….
    І тарифи далеко не самі виші… як і в регіоні так і в області….
    Ви спочатку вивчіть дане питання, а тоді починайте тут полеміку розводити!!!!

    • Ви така обізнана про тарифи! То де ж з ними можна офіційно ознайомитися та дізнатися їх структуру? Хочу вивчити питання перед тим як розводити полеміку.

      • Славік, вона обізнана не в тих тарифах шо ти думаєш.
        Твоя жінка не одобрить таке ознайомлення

  19. БУДЕ… БУДЕ… як почати активну роботу… над собою і біля себе…. а лише язиком!!!!!

  20. Як тільки базікати і всіх брудом обливати нічого з того путнього не буде.

  21. Особисто я, розміркувавши, не знаю, як повернути кошти заборговані за послугу теплопостачання мешканцями Нововолинська. Українське законодавство недосконале, щодо злісних боргувальників. Дієвих юридичних механізмів стягнення грошей нема, а тому майбутній опалювальний сезон 2020-21 р.р., через 32 000 000 млн. грн. боргу, під загрозою зриву. Погодьтесь, не в одному А.М.Гаврилюку справа, що б про нього не говорили. Окрім нього є ще колектив НТКЕ – слюсарі, електрики, оператори, налагоджувальники КВПіА, газовики, диспетчери, управлінський персонал… Саме по собі господарство “Теплоенерго” дуже складне і небезпечне. Іншого такого в місті нема. З проплачених тарифів потрібно оплатити: 1) Зарплату; 2) Електроенергію; 3) Газ; 4) Запасні частини та матеріали; 5) Бензин і дизпаливо… і ще добрих кілька десятків пунктів зі списку першочергових проплат. Особисто я, жодної копійки боргів не маю. Тому, що бідний, як не парадоксально це звучить. Мене шокує, коли я читаю пости анонімів: А я не платитиму! Принципово! Добре, але ж тоді за використане вами тепло, ваші несанкціоновано влаштовані теплі підлоги і стіни – платимо ми! Добросовісні і незаможні платники цієї послуги. Що робити? На суди надії немає. Боржники дверей службовцям не відчиняють і на компромісні вирішення питань з боргами не йдуть! Як бути? Напишіть. Індивідуального опалення у найближчому майбутньому ми мати, як вбачається, не будемо. Згадалася приповідка з радянських часів: “Приходив газ – не було вдома вас. Опломбували враз! Поцілуйте десь там нас – і паліть соломою!” Доведеться, мабуть.

    • Пан Анатоль, а Вас не хвилює за що саме Ви платите цим “комунальним” рабовласникам? Вам в платіжці намалюють мільйон – і Ви з радістю його їм віддасте, а потім з гордо піднесеною головою будете заявляти, що жодної копійки боргів не маєте??
      Чому те найчесніше у світі НТКЕ ніколи не публікує структуру тарифу, щоб усі могли подивитися, за що платяться гроші??? Чому бояться озвучити в одному місці і повністю помісячно вартість 1Гкал теплової енергії хоча б за 2019/2020 опалювальний сезон, щоб споживачі, на основі структури тарифу і коливань вартості газу, могли оцінити, як пан Гаврилюк про нас “дбають”???

      • Я, якщо ви боржник, утримую й вас. Ви знаєте, що таке 1 г/кал.? Можу пояснити. І як впливає на її ціну вартість газу та води. Я можу й сам її розрахувати, були б вихідні дані для формули. До чого тут це?

        • Ні, я не знаю що вимірюється в грамах на калорію. Це щось, певно, із області дієтології. І справді, до чого тут це?

          • Ні. В пана Анатоля централізоване опалення (читайте в дописі вище). Ціна Гкал прописана у всіх актах в кого будинки обладнані вузлами комерційного обліку. Тому секрету ніхто з цього не робить.

        • В вас мабуть своя автономка стоїть в хаті, що ви так міське начальство захищаєте та їхні автівки та статки. Нє?

      • Якщо Вас так цікавить вартість одиниці теплової енергії завітайте в теплокомуненерго по вул.Св.Володимира 3, якщо Вам це дійсно цікаво, а не безліччю дописів.

        • Як завжди, типова тупа відмазка. Бував я у вашій конторі – дізнатися чи добитися там будь-що годі. Совок на совку і совком поганяє. Якби НТКЕ було таке чесне й прозоре – то інформація про структуру тарифу була б у відкритому доступі на вашому сайті та періодично доносилася в ЗМІ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер