<

Нардеп Гузь вимагає від уряду відновити безперебійне електропостачання на волинських шахтах та погасити борг із зарплати гірникам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:38 | 9.02.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
217
/ Коментарі відсутні

Відповідне депутатське звернення парламентар Ігор Гузь скерував Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю на прохання Волинської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Шахтарі вимагають невідкладно вирішити проблеми, що склалися на ДП «Волиньвугілля» (ВП «Шахта №9 «Нововолинська» та ВП «Шахта «Бужанська»), а саме – ліквідувати відключення електроенергії на шахтах та виплатити заборгованість по зарплаті.

У депутатському зверненні йдеться про те, що «наразі електроенергія на працюючі волинські шахти подається лише по дві-три години щодоби, а це перешкоджає стабільній роботі підприємств. Неповноцінне забезпечення електроенергією впливає не тільки на результати з видобутку вугілля, а й спричиняє певні порушення у сфері соціального забезпечення працівників.

Оскільки шахтарі працюють у складних умовах (велика запиленість, вологість, протяги), через постійні відключення електроенергії після зміни вони вимушені митись у холодній воді, особливо в зимовий період, також відбувається руйнація усіх комунікацій. Через сирість у приміщеннях з’являється пліснява на стінах, що призводить до частих захворювань працівників.

До того ж на ВП «Шахта №9 «Нововолинська» наявний незадовільний стан покрівлі, шахтарі змушені одягати вологий спецодяг для виконання своїх обов’язків під землею. Час вимушених простоїв не зараховується у пільговий стаж».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер