<

Мінсоцполітики пояснило чому призупинили виплату регресних шахтарям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:11 | 27.05.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
18
/ Коментарі відсутні

Виплату регресних шахтарям призупинили через нестабільну економіку і “нерозглянутий” в Раді закон, – відповідь Мінсоцполітики Ігорю Гузю

До народного депутата Ігоря Гузя, який представляє інтереси виборчого округу №19, та, зокрема шахтарський Нововолинськ, у Верховній Раді України, звернулися жителі з проханням вирішити проблему щодо нарахування їм регресних коштів. Мова йде про страхові виплати гірникам, які постраждали на місці роботи. Бо -перерахунок на деяких час припинився. За сприянням у своєму повідомленні-проханні до Ігоря Гузя в соціальній мережі «Фейсбук» звернувся шахтар-пенсіонер, постраждалий на виробництві, Антон Макарук.

Ігор Гузь, який протягом свого депутатства відстоює шахтарське питання, надіслав запит до Міністра соціальної політики Андрія Реви із проханням відновити перерахунок страхових виплат людям, здоров’я яких «підірвала» робота на виробництві, зокрема під час робіт у шахтах.

У Мінсоцполітики зазначили, що «перерахунок щомісячних страхових виплат було зупинено до стабілізації фінансово-економічного стану держави». Окрім того, профільне міністерство повідомило, що у 2016 році розмір єдиного внеску, порівняно із попереднім, знизився майже вдвічі, і саме це стало причиною погіршення фінансової системи соцстраху та, як наслідок, невиплати регресів шахтарям. У Мінсоцполітики кажуть, щоб під час нещодавньої зустрічі з представниками громадських організацій інвалідів праці, обговорили обсяг фінансових потреб Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

У відповіді Мінсоцполітики на депутатське звернення нардепа Ігоря Гузя повідомили: «Додаткові витрати на страхові виплати становитимуть 1, 5 мільярдів гривень. Відтак, сума додаткових виплат у 2014 році сягатиме 570 мільйонів гривень. Порівняно із виплатою у 2014-го, торік – додаткові виплати були 885 млн грн».

«Відновлення перерахунку страхових виплат визначається законом», – зазначають у Міністерстві соціальної політики. Наразі проект Закону щодо виплати регресів знаходиться на розгляді Верховної Ради України.

«Сподіваюся, що цей законопроект мої колеги підтримають та проголосують. Щомісячне нарахування регресних шахтарям має бути відновлене!» – переконаний Ігор Гузь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер