<

Гунчик порівняв нововолинські копальні з “дохлими” коняками

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:53 | 19.09.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарів 10

19-го вересня у Нововолинській міській раді відбулася відкрита зустріч керівників профспілок шахт та директорів нововолинських копалень, представників ДП “Волиньвугілля”, міського голови Віктора Сапожнікова з губернатором Волинської області Володимиром Гунчиком.

Голова ОДА висловив свої погляди на розвиток вугільної галузі Волині, при цьому традиційно сипав цитатами та приказками, які неодноразово викликали посмішку у присутніх. Володимир Гунчик попросив сконцентруватися на перспективах Львівсько-Волинського басейну, не беручи до уваги всі попередні суперечки та власні амбіції.

“Вам важливо працювати на ЯКІЙСЬ шахті чи вам важливо ПРАЦЮВАТИ?”

Мене найбільше турбує доля 10-ї шахти. Є три варіанти – держава добудовує шахту; держава дає гарантії у виді постанови Кабміну або рішення уряду про залучення інвестицій; держава передає будівництво інвестору.

Мені найбільше імпонує 2-й варіант. Перший варіант – в держави коштів немає. У проекті бюджету 17-го року на десяту шахту виділено 20 мільйонів гривень. На рахунок третього варіанту – у інвестора будуть проблеми через амбіції держави, яка вклала кошти в будівництво.

Скажіть, вам важливо працювати на якійсь шахті чи вам важливо працювати? Адже, як на мене, немає різниці, на якому підприємстві, головне, щоб не було заборгованості, нормальні умови праці тощо.

Головне наше завдання: шахти 9-та і “Бужанська” мають працювати через людський потенціал. Керівник копальні та його весь профспілковий колектив повинен розуміти, з чим його підприємство йде в 2017 рік. Тільки тоді можна говорити про перспективи.

На наступному тижні їду в Київ, говоритимемо про подальшу долю копалень.

Вони нам будуть казати, що в країні війна. Війна війною, а життя продовжується. У нас є сім’ї, родини і їх треба годувати.

img_6937

“Спочатку просив, потім лякав, потім матюкав”, – про розмову з замовником та генпідрядником шахти №10 “Нововолинська”

Потім майже пістолет до голови приставляв посередникам (ПАТ “Укрзахідвуглебуд” та ДП “Дирекція по будівництву об’єктів” – авт.), щоб заплатили кошти працівникам 10-ї шахти. Якби хто почув наші телефонні розмови, то в Ютубі можна було б нічого не передавати впродовж двох тижнів.

Це прокладки, які потрібно сьогодні дівати. Не буде десятої шахти, вони знайдуть собі 11-ту.

img_6966

“І хочеться, і колеться, і мамка не велить” – про позицію вугільників

Моя позиція дуже проста: гендиректор ДП “Волиньвугілля” повинен бути директором 10-ї шахти. Його заступники мають бути директорами інших шахт – існувати має один блок управління.

Коли мова йде про спільну кооперацію в рамках об’єднання, то потім після цього появляються кримінальні справи. Нам не легше від того, що прокуратура займається такими справами. Тому дуже хотів би, щоб в Нововолинськ прийшов рельний потенційний інвестор, який поміняє схему управління за тиждень. Поки вони є (інвенстори), з ними треба працювати і не боятися, що їх не пускають на шахти. Бо в нас по вугільному басейну виходить так: і хочеться, і колеться, і мамка не велить. Треба зубатими бути.

img_6949

“От якби не було ДП “Волиньвугілля” – вмерла б шахта?”

Які перспективи на 2017 рік – питав голова ОДА питав у в.о генерального директора ДП “Волиньвугілля” Миколу Пирога, натякаючи на реорганізацію держпідприємства.

Заробітну плату отримуєте за рахунок добутого вугілля на шахті. Ви готові стати директором шахти? У працівників ДП “Волиньвугілля” немає такого почуття відповідальності, як у гірників – з кожною тоною вугілля ти розумієш, за що отримуєш зарплату.

Держпідприємство було створене, коли існували 9 шахт, тоді воно дійсно виконувало координаційну роль. Зараз є три копальні, власне, дві, а шапка лишилася. Так, вона менша – вона вже панамка, але вона є.

На яку шахту хочете піти (до Пирога)? Нічого собі, на яку скажете… Тоді в Луганську область…

img_7018

“А, може, нам не варто на дві шахти “напинатися”?”

Може, я задаю не зручні запитання, але ми не прийшли сюди малювати картину маслом. Ми дивимося на реальні речі. Я бачу, що у нас дві “дохлі” коняки тягнуть воза і одна з них якщо здохне, то і друга теж.

-А якщо коняк не кормити, то вони рано чи пізно здохнуть (голос з залу).

-А якщо коняці вже 90 років, тоді її корми не корми, – вона все одно здохне.

Говоримо про методи виживання? Тоді ми маємо казати в міністерстві чітко: “Шановні, до моменту запуску 10-ї шахти ви повинні тягнути 9-ту і “Бужанку”. Казати про “дев’ятку”, що ми хочемо зробити з баби дівчину, не вийде. Не треба лжепатріотизму.

img_6931
img_6942
img_6981
img_6998
img_7009




коментарів: 10
  1. То чим зараз то ДП “ВолиньБЕЗвугілля” керує? Кому потрібна та ціла дармоїдська контора нероб-шахти не працюють, вугілля немає, а начальничкам зарплату виплачують з преміями)))Давно пора тих конторських дармоїдів гнати, то може ще щось путнього на Бужанці,

    • які премії? що ти ляпаєш язиком? якби за брехню обрізали язика, то вже був би безязикий. згоден, дармоїдів хватає в ДП, і на Бужанці не менше.

    • Вітя думку гадає, як Кисельова, великого горняка і за сумісництвом менеджера вже на 10 пропхнути.

  2. Новік— це повна депресія,шахти закриваються,люди виживають лише тільки завдяки Польші. З Новіка забрали почту,МРЕО,прокуратуру,цікаво хто наступний.А було б по іншому ,я думаю і губернатор по іншому розмовляв би.

    • Наступні ЖЕКи, УКТіМ, і все те, ще що залишилось в громади за копійки тихенько перейдуть до рук злодюг Сапожнікова та Коптюка, та їм подібних, які вони викуплять за гроші викрадені в громади. Хіба що стане на захист Гузь І.В., він вже бачить що витворяє мер. До речі протеже для фірми Сантехмонтаж для відмивання коштів з обласного бюджету для бувшого губернатора Климчука Бориса склав Сапожніков. Чого тільки варті костка за 600000 грн. біля памятника Прикордонику. Десятки мільйонів грн. на меліорацію по всій Волині, які відмились та й надалі відмиваються через Коптюка.

  3. Багато правильних питань-залишилось зробити правильні кроки-прийти на вибори і правильно проголосувати і незабути привести пару пенсіонерів *перевихованих*.

  4. Полiтика та полiтиканство то рiзнi речi. Легше всього бути повiэю ,бруд та iнтриги-основнi iнструменти для таких як ви. Але iсторiя усе одно рухаэться, а ви залишитесь на смiтнику як непотреб! все що накрали заберуть, навiть не сумнiвайтесь. Вам та вашим нащадкам навiки ганьба!!!!! Все ж таки ви, пан гузь, стали складовою той системи, проти якоi стояв майдан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця