<

Брифінг нардепа Ігоря Гузя щодо необхідності дофінансування шахти №10 “Нововолинська”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:29 | 6.11.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Брифінг народного депутата Ігоря Гузя щодо необхідності дофінансування будівництва шахти №10 «Нововолинська» відбувся 5 жовтня у прес-пойтні Верховної ради України.

Народний обранець Ігор Гузь повідомив, що ситуація із надходженням коштів на фінансування добудови шахти №10 зовсім невтішна. На даний момент із 200 мільйонів гривень, закладених у державному бюджеті України, реальні надходження не становлять навіть 50% виплати загальної суми коштів, – повідомляє прес-служба народного депутата України Ігоря Гузя

На початку лютого був підписаний меморандум про врегулювання проблемних питань вугільної галузі. Це спільний документ Кабінету міністрів Арсенія Яценюка та робочої групи, до складу якої ввійшли представники декількох центральних органів влади, ряд народних депутатів, активісти шахтарських профспілок. У меморандумі йшлося про внесення змін до бюджету, зокрема, одним з ключових пунктів меморандуму – виділення 200 мільйонів гривень на добудову 10-ої шахти у Нововолинську.

Міністр палива та енергетики Володимир Демчишин  7 лютого 2015 року із робочою поїздкою завітав у Нововолинськ та особисто ознайомився із даною проблемою. Мінастр на власні очі побачив стан будівництва шахти та переконався, що це перспективний об`єкт, який можна добудувати та ефективно використовувати.

Як відомо, нововолинська шахта №10 увійшла в історію сучасної вугільної промисловості як шахта-довгобуд. Досі вона є єдиною шахтою в Україні, що 25 років споруджується у Іваничівському районі Волинської області. Однак завершити роботи досі не вдалось. Таким чином, перспектива розвитку Волині як шахтарського краю досі опиняється під загрозою. Рішенням Кабінету Міністрів шахту №9 «Нововолинська»  було вирішено закрити, а шахту «Бужанську», що також діє в регіоні, визнано нерентабельною. У такому випадку затримка добудови шахти №10 ще більше погіршує ситуацію у сфері вугільної промисловості Львівсько-Волинського вугільного басейну.

Зусиллями народного депутата Ігоря Гузя на добудову шахти №10 із держбюджету на 2015 рік було закладено 200 мільйонів гривень. На рахунки ДП «Передпускова дирекція 10-ї шахти «Нововолинської» вже надійшло близько 80 мільйонів гривень. Народний депутат Ігор Гузь вимагає від Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина вирішити проблему із недостатнім фінансуванням добудови перспективної шахти №10 «Нововолинська».

Відео із брифінгу – згодом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер