<

«В Іваничах – не місце радянським пам’ятникам, російській церкві та владі, яка їх підтримує», – військовий Роман Чипинюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:20 | 8.10.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
4333
/ коментарі 4

В Іваничівській громаді не місце радянській символіці, російській церкви та владі, яка наполягає на збереженні пам’ятників тоталітаризму. У цьому переконаний місцевий депутат, вчитель ліцею №2, а нині – військовий, який добровольцем пішов захищати рідну країну від рашистів Роман Чипинюк.

Боєць, який наразі проходить реабілітацію після важкого поранення і невдовзі знову повернеться на поле бою, поділився з журналістами БУГу своїми враженнями від того, що відбувається в громаді та розповів, що, на його думку, перш за все потрібно змінювати в громаді.

Роман зазначив, що йому соромно за рідну громаду і вчинки її очільниці, яка наполягає на збереженні пам’ятників тоталітарних символів совєтщини в селищі. І це тоді, коли з пропагандою “общого прошлого” нелюди вбивають українців.

На його думку, Іваничі лишилися окремою республікою в питаннях дерадянізації. Адже над Іваничами і досі височіє радянська машина для вбивства – комуністичний танк Т34, який нагадує всім про «освободітєлєй», «руській мір» і про «братні народи», які пішли війною на українські землі. В селищі демонтовувати не збираються навіть «вічний вогонь». І це, за словами Романа, взагалі не допустимо. Він не розуміє, чому ми повинні лишати рашистську символіку, якщо нас і наших дітей вбивають російські військові?

“Як може бути в нас пам’ятник радянським загарбникам? Україна не брала участі в Другій світовій війні, а брав радянський союз. Українців кидали тисячами, як гарматне м’ясо, в найгірші місця бойових дій.

Комуністичний танк Т34 і “вічний вогонь”, які є ототожненням російської держави, радянські символи на меморіалі, всюди слова “радянський… Це місце на фоні сьогоднішньої війни в країні за нашу державність проти рашистів виглядає просто дико. Не місце їм тут”, – переконаний військовий.

Не повинно бути в громаді, на думку Романа Чипинюка, і храму УПЦ московського патріархату. Адже ці церкви є “ворожою агентурою”. Саме тому Пантелеймонівський храм УПЦ має якнайшвидше перейти до ПЦУ.

“Церква в нашій державі і в Іваничах зокрема, теж має бути українська. Ви уявляєте українську церкву в росії? І українського священника, який пропагує наші націоналістичні ідеї? Його ж відразу би ліквідували. А в нас російська церква процвітає і веде активну пропаганду “руского міра”. Не місце ворожій агентурі в нашій країні”, – наголосив Роман.

Обурює його й те, що місцева влада не допомагає військовим й не підтримує місцевих волонтерів, а навпаки систематично “вставляє їм палиці в колеса”.

Найбільше його розізлило те, що голова громади оголосила допомогу, яку місцеві мешканці позносили для бійців, стратегічним резервом селища і зачинила її під ключ. Доля цих речей і до сьогодні невідома. А також те, що вона два місяці тримала овочі, які жителі позносили для бійців на фронт. І лише, коли вони почали гнити, віддала волонтерам.

Роман переконаний, що жодних змін в громаді не буде доти, доки при владі буде нинішня влада за якої Іваничі перетворюються на острів радянізму та русифікації.

 Читайте також:

Комуністичний острів в Іваничах: «вічний вогонь», пам’ятник радянському солдату, пусті могили та пропаганда про героїв літака, який мав бути на місці танка

Танк в Іваничах навіть не хитається: чому в селищі не говорять про знесення радянського пам’ятника

Танк в Іваничах немає ніякої історичної цінності, – директорка музею

Комуністичний танк та «вічний вогонь» з Меморіального комплексу в Іваничах забирати не будуть, – Томашевська

Фото дня: на танку в Іваничах дату Другої світової війни заклеїли скотчем

Голосували таємно, не реєструючись: парафіяни Пантелеймонівського храму Іванич не перейшли до ПЦУ, збори відбудуться повторно

Храм був закритий на кілька замків: голосування парафіян Пантелеймонівського храму Іванич про перехід до ПЦУ не відбулися

«Матюкатися хочеться»: голову Іваничівської громади звинувачують в тому, що вона саботує допомогу ЗСУ




коментарів: 4
  1. Танк не можна просто так демонтувати, він не є пам’ятником, він є частиною меморіала із захороненням, меморіал не підпадає під декомунізацію! Це вже неодноразово пояснювали, нехай приймуть відповідний закон і питання вирішиться! Тепер по суті, танк оцінили у 600.000 доларів, певний колекціонер із країни ЕС запропонував його придбати, люди, які зацікавлені у його продажі усіма силами хочуть його продати як металобрухт! Хто цим всім керує відомо, повідомлені відповідні служби, але цьому чоловіку неймется, він рахує себе вище над законом і продовжує вчиняти безлад у цьому питанні!

    • А можна поцікавитись, скільки вам років? І яку саме “правду”ви знаєте за той злощасний меморіал та кого саме там поховано? Не розводьте народ, патріот.

  2. Єдиний вихід в Іваничах ,щоб відсторонити прокацапського голову треба прочитати 79ст.про місцеве самоврядування ,а там знайдете всі відповіді ,або збирайте підписи жителів ,які повинні перевищити ті які голова набрала на виборах .Зберіть інціативну групу і вперед .

  3. Ще війна не закінчилась, а наші військові вже обурені….що буде коли вони всі повернуться, боюсь представити….За що вони воюють і віддають свої життя? Не тільки русню треба гнати звідси, а й гнид які, поки визволяють Україну наші хлопці, не наводять порядок по місцях де є можливість це робити…..допомога на передову зараз має бути для кожного з нас першочерговою задачею !!!! Дякую Романе….Завдяки Вам ми маємо можливість цим займатися
    І якби решта депутатів не побоялись висловлювати свою думку, у нас в селищі був би порядок, а так- стидоба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер