<

Фото дня: на танку в Іваничах дату Другої світової війни заклеїли скотчем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:18 | 6.08.2022 / Іваничі, Фото дня / , , /
Перегляди
1851
/ коментарів 11

В Іваничах «декомунізували» танк, але зробили це оригінально: замість того, щоб виправити дату, замінивши «1941» на «1939», її просто заклеїли чимось сірим, чи то скотчем, чи то клейонкою.

Нагадаємо, комуністичного танка Т34, який ототожнюють з символом російської держави, зносити не будуть. Демонтовувати не збираються навіть «вічний вогонь». Про це повідомила голова громади Лідія Томашевська під час чергової сесії селищної ради 30-го червня.

Однак, тоді ж вона запевнила, що неправильну дату на танку таки замінять. Замість 1941 року (початок так званої великої вітчизняної війни) напишуть 1939 рік (початок Другої світової війни). Адже цього року війська Радянського Союзу вторглися на територію Волині, яка на той час входила до складу Польщі.

Однак і цього, мабуть, вирішили не робити. Тут вийшли з ситуації по-своєму: усю дату цієї війни просто заклеїли сірим скотчем.

Тож тепер вже “оновлений” танк, і надалі височітиме на п’єдесталі в центрі селища і нагадуватиме про перекручені “подвиги” російських рашистів.

 Читайте також:

Комуністичний острів в Іваничах: «вічний вогонь», пам’ятник радянському солдату, пусті могили та пропаганда про героїв літака, який мав бути на місці танка

Танк в Іваничах навіть не хитається: чому в селищі не говорять про знесення радянського пам’ятника

Танк в Іваничах немає ніякої історичної цінності, – директорка музею




коментарів: 11
  1. А про Нововолинськ забули? Золота зірка так і красується на пам’ятнику…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок