<

В Іваничах до Дня Святого Миколая діти отримали подарунки від священників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:56 | 19.12.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
1897
/ Коментарі відсутні

В Свято-Покровському храмі Іванич 19-го грудня – в День Святого Миколая священники роздали маленьким прихожанам подарунки. Традицію вручати дітям солодощі в церкві тут запровадили давно. І цьогоріч біля 10 малят отримали пакунки з ласощами.

19-го грудня в Україні відзначають День Святого Миколая. Святий Миколай – один із найшанованіших святих церкви – чудотворець, заступник бідних, захисник дітей, а також покровитель мандрівників. Отець Миколай відзначився чистотою життя, за яку мав від Бога дар чудотворення, а також милосердям і благодійністю.

Українці здавна вірять, що в ніч проти 19-го грудня святий Миколай ходить між будинками, щоб покласти під подушки подарунки діткам, які були слухняними і чемно поводилися. А в одному з найбільших храмів Іванич – Свято-Покровському – в цей день закріпився звичай дарувати дітям подарунки.

Цей рік не став винятком. Зранку в церкву завітало чимало дітлахів різного віку.

Спочатку відбулося святкове богослужіння. А потому настоятелі храму отці Андрій та Василь розповіли про життя Миколая та чудеса, які творив Святий. Опісля вони привітали присутніх із святом, закликали брати приклад із чудотворця Миколая і робити якнайбільше добра і хороших справ. А насамкінець священники вручили дітям солодощі.

У коментарі БУГу дітки зізналися, що чекають на це свято вже давно, адже мріють про подарунки під подушкою. У кожного вони свої. У найменших – іграшки, у більш старших – щось з техніки. В ніч на Миколая усі вони загадали бажання, і не тільки для себе, а й для своїх друзів і знайомих. Діти бажали здоров’я і щастя для ближніх. Але найважливіше – усі вони попросили у Святого миру і якнайшвидшої перемоги України у війні з росією.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця