<

Литовезька ОТГ: дитячі майданчики, вуличне освітлення, ремонт будинку культури та школи – за державні гроші

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:51 | 7.05.2018 / Іваничі / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

4-го травня народний депутат України Ігор Гузь і його помічники Андрій Бокоч і Ігор П’ятоха відвідали села Литовезької громади. Під час зустрічей із мешканцями ОТГ цікавилися їх проблемами та використанням державних коштів.

Так, у селі Заставне за 80 тисяч гривень із державного бюджету було встановлено дитячий майданчик, також 350 тисяч гривень було виділено на реконструкцію школи у селі під дитячий садочок.

Як поінформувала заступник голови громади з гуманітарних питань Галина Гресь, приміщення школи у Заставному вирішили перепрофілювати під дошкільний заклад, де будуть виховуватись діти з навколишніх сіл, а школярі із Заставного здобуватимуть знання у школі села Заболотці. Таким чином у громаді вирішать питання повноцінного навчання школярів відповідно до освітньої реформи та охоплять малюків дошкільною освітою.

Для завершення робіт з підготовки до відкриття дитячого садочка потрібні ще немалі кошти, у громаді сподіваються на допомогу нардепа.

У село Заболотці було залучено 200 тисяч гривень державних коштів на вуличне освітлення та 190 тисяч гривень із обласного бюджету на обладнання санітарних кімнат у школі.

У селі є чимало проблем, що потребують вирішення, серед яких ремонт клубу. Проте у визначені приорітетів нардеп схиляється більше до прохання директора школи Ярослава Матящука, який хоче встановити вуличні тренажери на подвір’ї школи, де зможуть фізично розвиватись як школярі, так і молодь села.

До центрального села громади – Литовеж – за сприяння Ігоря Гузя було залучено 180 тисяч гривень з державного бюджету, з них 80 тисяч були витрачені на встановлення дитячого майданчика, а 100 тисяч – на придбання звуко підсилюючої апаратури.

Під час зустрічі із нардепом, директор школи Тетяна Іваницька висловила потребу в обладнані санітарної кімнати у школі. Необхідно також встановити вуличні тренажери біля школи у Литовежі, вважає голова Іван Іванчук.

У Мовниках за кошти державного бюджету був встановлений дитячий майданчик за 80 тисяч гривень.

На сьогоднішній день в працівників школи є чимало питань, які потребують вирішення. Давно потребують заміни перелатана підлога у класній кімнаті та коридорі, а також старі вікна та двері. А ще для повноцінного навчання діти повинні мати комп’ютерний клас із новою технікою. Усі ці потреби висловила директор школи Тетяна Громик.

Якщо у перших селах перед Ігорем Гузем ставилися питання розвитку та навчання дітей, то у Кречеві – ремонту пічного опалення та заміни вікон у ФАПі. Говорили також про продовження робіт у колишньому приміщення школи, яке облаштовується під молодіжний центр. У 2017-му році сюди було направлено 100 тисяч гривень з державного фонду.

Жителі села Біличі хочуть, щоб нардеп допоміг коштами на облаштування фасаду клубу. У 2016-му році з державного бюджету на ремонт даху закладу було виділено 200 тисяч гривень та ще 80 тисяч гривень – на встановлення дитячого майданчику біля нього.

Перед Ігорем Гузем жителі сіл піднімали чимало питань. Серед найбільш наболілих – ремонт доріг у населених пунктах, відновлення маршрутів громадського транспорту, доля районної лікарні в Іваничах та ФАПів у зв’язку із медичною реформою та лікування у міській лікарні Нововолинська. Людей цікавила робота шахт №9 та добудова 10-ої, повернення місту Нововолинську території приорітетного розвитку, виділення учасникам АТО земельних ділянок та чимало інших. А також жителі сіл зверталися до нардепа з особистими проблемами та пропозиціями.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер