<

Ігор Гузь з трибуни парламенту підтримав торгівельну блокаду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:37 | 17.03.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь, публічно, з трибуни парламенту підтримав торгівельну блокаду та озвучив свою думку щодо недієвого державницького підходу з розвитку вугільної галузі та енергопостачання в країні.

«Останній місяць багато говорять про блокаду. І ті, хто виступає проти блокади, бо я – «За»; вони говорять про те, що ми помремо без антрацитового вугілля. Друзі, скажімо відверто: тільки Росія давала нам добро і Ахметову вивозити це вугілля. Ми, що не знали, що рано чи пізно, це вугілля, до нас не буде надходити. І всі ці роки чим думав міністр Демчишин чи міністр Насалик? У нас була програма з переоснащення ТЕС на газоносне вугілля. Ми думали, як забезпечити енергетичну незалежність без цього вугілля?», – наголосив Ігор Гузь.

«Я, 2,5 роки «б’юся» за добудову десятої шахти. У нас на Волині – 30 мільйонів тонн газоносного вугілля, яке лежить під землею. Єдина шахта, яка будується в Україні. Давайте логіку включимо, шановний пане Гройсман, пане Насалик? Хіба, це не є наша енергетична незалежність? Це зможе забезпечити наші електростанції. Треба зараз вугілля, яке, ще не переведено на вугілля марки Г., переводити, і забезпечувати енергетичну незалежність з українського вугілля! А що бачимо зараз: ведуться різні розмови…. Друзі, це не державницький підхід!», – зауважив волинський нардеп, апелюючи до Прем’єр-міністра та міністра вугільної промисловості.

Ігор Гузь вчергове запросив керівництво країни відвідати нашу область.: «В сотий раз  прошу –  врешті-решт, приїжджайте на Волинь! Ні Порошено, за три роки жодного разу не приїхав.  Ні Гройсман – вже буде рік. Плювали на Волинь…».

Нардеп також знову звернув увагу уряду на те, що у Нововолинську на території шахти №10 під відкритим небом лежить 13 тисяч тонн вугілля.

«Лежить рік вугілля: під сонцем, під дощем, під снігом. Його не можуть продати. Гниє 13 тисяч тонн вугілля. Півроку тому, в профільному міністерстві обіцяли, що знайдуть вихід. На жаль, так і не зрушено це питання з «мертвого місця». Ганьба, пане Насалик!», – резюмував Ігор Гузь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер