<

У селі Володимирського району вирощують гектари фундука

09:09 | 16.08.2023 / Володимир, Новини / /
Перегляди
685
/ коментарі 2

На колишньому чагарнику в селі Крухиничі Володимирського району два роки тому місцевий фермер Валентин Краєвський висадив гектари саджанців фундука.

Горіх може у промислових масштабах вирощуватися в Україні, йдеться у сюжеті «12 каналу».

«Ця ділянка була горбиста, як берег. Він розчистив все, що було тут в занедбаному стані, і посадив цей фундук», – пригадує староста Крухиничівського старостинського округу Богдан Бернадський.

За словами старости села, нині перспектива за новітніми видами агровиробництва. Це місце у селі вже набуло популярності, і місцеві фермери готові переймати досвід вирощування горіхів у промислових масштабах.

«Каталонський, барселонський, рубін – це назви фундука. Такі поля ми маємо вже два роки, урожай піде на п’ятий-шостий рік, коли окріпне коренева система, а тут добре, що близько берег», – говорить Богдан Бернадський.

На думку експертів, аграрії можуть зіткнутися з проблемою перевиробництва плодових і ягідних культур в найближчі роки. Але для фермерів, які мають намір вирощувати фундук, внутрішній і зовнішній ринки будуть відкриті на кілька десятиліть вперед. Кліматичні умови і якість волинських земель дозволяють вирощувати сади фундука практично на всій території краю.

«Сам фундук іде на виробництво шоколадної плитки, ефірних олій і масел. За кордоном багато виробників потребують фундука, тому на це є попит», – наголошує староста Крухиничівського старостинського округу.

Тож не виключено, що згодом у всесвітньо відомих цукерках будуть горіхи з волинських Крухиничів.




коментарів: 2
  1. А ти що агроном,знаєш як і де садити?А то ти,, диванний агроном” з тобою все ясно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок