<

Не допустити продовження договору оренди упц мп Успенського собору у Володимирі: звернення Гузя підтримав 21 нардеп

21:45 | 26.04.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
760
/ коментарі 2

21 народний депутат підтримав звернення Ігоря Гузя про недопущення продовження оренди упц мп Успенського собору у Володимирі.

Про це повідомив Ігор Гузь у фейсбуці.

Звернення з підписами парламентарів направлено Керівнику Офісу Президента України Андрію Єрмаку, прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, а також начальнику Волинської обласної військової адміністрації Юрію Погуляйку, який давно помічений в лобізмі інтересів упц мп на Волині. Так би мовити, аби нагадати йому про те, що в країні війна з росією, а мп – рука російської церкви в Україні.

Волинська обласна рада, Володимирська міська і районна ради, нагадаю, раніше направили свої звернення про недопустимість продовження оренди Успенським собором упц мп.

Що хочуть досягти даним зверненням?

Щоб філія російської православної церкви – упц мп – звільнила від себе святиню української землі, пам’ятку сакральної архітектури – Свято-Успенський собор. Не може розпоряджатися такою культовою історичною і значимою для вірян України спорудою церква, яка є рукою ворожої москви.

Нагадаємо, Ігор Гузь минулого року звертався з народними депутатами до Кабінету Міністрів України і голови Волинської ОВА з вимогою провести перевірку дотримання договору оренди Успенського собору, але створені в області комісії через лобізм Погуляйка здійснювали формальні перевірки за один день і видавали акти під копірку.

До комісій не допускали громадських активістів, журналістів, істориків. Відтак, звісно, порушень не було на папері, а питання розірвання договору оренди на ставилося.

“Зважаючи на це, прошу Андрія Єрмака і Дениса Шмигаля звернути увагу на такі спроби лобіювання інтересів упц мп на Волині та допомогти, врешті, повернути святиню в лоно української церкви.

Зазначу, що термін дії договору оренди святинею і комплексом її споруд закінчується вже за два місяці – першого липня”, – зазначив нардеп.

У жовтні 2023 року Верховна Рада України у першому читанні підтримала законопроєкт, що унеможливлює діяльність в Україні релігійних організацій, управління яких знаходиться за кордоном. Тим паче, в державі, яка є ворогом, яка захоплює наші території, знищує наше житло, вбиває наших людей.

Церква цієї держави освячує ці злодіяння, а її філія досі існує на території Володимира в одній з величних релігійних культових споруд Волині.

Цей нонсенс має лишитися в історії після 1 липня 2024 року.




коментарів: 2
    • ага барабани туди привезете і сцену поставите, концерти будете робити
      ніхто туди ходити небуде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок