<

У лікарні, ПМСД та стоматології Нововолинська планують створити наглядові ради

16:35 | 7.05.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
524
/ коментарі 3

У закладах охорони здоровʼя, що належить до комунальної власності Нововолинської громади, планують створити наглядові ради.

В листопаді 2023 Уряд прийняв постанову «Про наглядову раду закладу охорони здоров’я» №1221, згідно з якою лікарні, які надають спеціалізовану медичну допомогу та уклали договори з НСЗУ, мають створити наглядові ради. 

Мета діяльності наглядової ради:

  • забезпечити ефективне управління закладом охорони здоров’я у спосіб, що збалансовує та задовольняє інтереси всіх заінтересованих сторін;
  • гарантувати надання якісної та доступної медичної допомоги;
  • забезпечити реалізацію прав пацієнтів та працівників ЗОЗ;
  • сприяти ефективній реалізації прав власника на управління ЗОЗ.

Передбачається, що до складу наглядової ради кожного медзакладу має входити не менше ніж 50% представників громадськості.

На останній сесії Новововлинської міської ради прийняли рішення про утворення конкурсної комісії та затвердження її персонального складу для обрання незалежних членів наглядових рад закладів охорони здоров’я, що належать до комунальної власності.

Йдеться про Комунальне некомерційне підприємство «Нововолинська центральна міська лікарня», КНП «Нововолинський Центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської міської ради Волинської області», КНП «Нововолинська міська стоматологічна поліклініка».

Наступний етап – проведення конкурсу для обрання незалежних членів наглядової ради.




коментарів: 3
  1. Ну, що ж. Можливо, це й правильне рішення. Якщо члени наглядових рад не будуть пропихати на пільгове лікування своїх близьких родичів, дружбанів і кумів зі сватами… Тоді це буде остаточна ганьба!

  2. А що без ради не гарантується надання меддопомоги ітд? Пацієнти все купують за свої кошти, це як?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя