<

На фронті загинув наймолодший оборонець «Азовсталі» Назарій Гринцевич

17:40 | 7.05.2024 / Новини / , /
Перегляди
299
/ Коментарі відсутні

На війні загинув 21-річний Назарій Гринцевич із позивним «Грєнка». Він був наймолодшим оборонцем «Азовсталі» в Маріуполі.

Про це спершу повідомило «Суспільне» з посиланням на власні джерела. Згодом інформацію підтвердила група спеціального призначення «Контакт 12» бригади «Азов», пише Громадське.

Відомо, що військовий загинув 6-го травня. На якому напрямку — не уточнюється.

Навесні 2022 року вінничанин Назарій Гринцевич три місяці захищав Маріуполь у складі тоді ще полку, а нині бригади «Азов». У травні потрапив до російського полону. Понад чотири місяці він пробув у колонії на тимчасово окупованій території Донеччини.

У вересні 2022 року він був одним із 215 українських військових, яких визволили з полону в рамках великого обміну. Був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Після звільнення з полону Назарій заснував, ставши командиром, групу спецпризначення «Контакт 12» бригади «Азов». Цей підрозділ був створений з оборонців Маріуполя та підкріплений вмотивованими бійцями.

У підрозділі зазначили, що «вагу цієї втрати для кожного з нас і для України неможливо описати словами». 

«Грєнка» — безстрашний учасник вуличної боротьби за Україну з малих років, згодом — азовець, який пройшов запеклі бої оточеного Маріуполя, отримав поранення, пройшов ворожий полон і повернувся в стрій. Своєю безграничною енергією і натхненням він вів за собою десятки та надихав тисячі людей. І його приклад вічно світитиме майбутнім поколіннямнаголосили в «Контакт 12».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота