<

Церква, деколонізація, співпраця з литовцями: нардеп Гузь прозвітував про роботу за 2023 рік

21:58 | 31.12.2023 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
557
/ Коментарі відсутні

В останній день 2023 року народний депутат України Ігор Гузь підбив короткі підсумки про результати своєї роботи та команди.

Звіт парламентар опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

Ігор Гузь зазначив, що у 2023 з командою старався витягнути максимум з того, що може на своєму рівні і на тому місці, на якому є. Звісно, були цілі, були чіткі завдання, які ставив собі й бачив, що можу виконати на користь державі, ЗСУ, мешканцям округу.

Налаштування міжпарламентських партнерств з Литвою, поїздки на прифронтові зони з литовськими парламентарями

Нардеп продовжив у 2023 році, як співголова парламентської групи дружби з Литовською Республікою, розвивати міжпарламентські зв’язки та налаштовувати міжнародну комунікацію з ціллю:

Було здійснено дві робочі поїздки власним коштом у Литву, один з візитів – масштабний візит групи дружби, де були депутати всіх фракцій парламенту.

Відбулася предметна розмова, зустрічі з Президентом, парламентарями.

Теми зустрічей:

  • Продовження постачання Україні зброї.
  • Допомога у врегулюванні конфліктів з Польщею стосовно експорту зернової продукції.
  • Перейняття досвіду Литовської Республіки щодо вступу до ЄС.
  • Налаштування партнерств між муніципалітетами Литви та українськими територіальними громадами.

Литва – це наш форпост до вступу у Європейський Союз, до вступу у НАТО.

Україні – українська Церква. В державі, яка веде війну з російським агресором не має бути російської церкви, бо йдеться про національну безпеку.

Ігор Гузь категорично виступає проти діяльності упц мп, яка просуває наративи кремля серед українського населення.

Тому:

Потрібно знести російські маркери з української землі. У нас вже було 32 роки Незалежності на цю справу. Зараз – саме час.

Процес дерадянізації=дерусифікації триває.

В регіоні Прибужжя він з командою робить все, аби його пришвидшити. І це вже на часі, а не після війни. Бо ці пам’ятники совєтській славі та російським історичним постатям, поетам, назви сіл в честь енкаведистів, які вбивали українців – це маркери окупанта на нашій землі.

Ним та командою ініційовано:

Парламентар заявляє, що ми маємо максимально викорінити будь-яку присутність росії в нашій державі. Книги, музика, кінофільми, історія та інші маркери будь-якого характеру, що сотнями і тисячами знаходяться на наявних архітектурних формах. Натомість, маємо продукувати власні українські наративи. У нас є дуже багато Героїв, які захищали Україну ще з 2014 року у російсько-українській війні.

І цю деколонізацію, дерадянізацію необхідно робити паралельно з тим, що сьогодні роблять наші захисники з ворогом на фронті.

“Не на часі? А 32 роки Незалежності – це було на часі?”, – запитує він.

Робота в парламенті

Став автором та співавтором 18 законопроєктів і постанов.

Зокрема,

  • Підтримав законопроект № 8371, який має сприяти забороні релігійних організацій з керівним центром у москві (упц мп).
  • Підтримав законопроект про довічний фінмоніторинг політично значущих осіб.
  • Голосував за відновлення е-декларування та оприлюднення декларацій.

А також:

  • Співініціював винесення на розгляд парламенту законопроектів, які підтримують виробництво дронів в Україні, даними державними актами передбачено звільнення в час воєнного стану від ПДВ і мита на ввезення складових для складання та ремонту дронів;
  • Голосував за законопроект про спрощення умов для залучення інвестицій в українську економіку;
  • Підтримав і є співавтором Постанови про звернення Верховної Ради до Кабінету Міністрів України про розірвання з упц мп договору оренди комплексів споруд Почаївської Успенської Лаври;
  • Голосував за закон про деколонізацію географічних назв в Україні та очищення країни від наслідків російської імперської політики. Це закон, який засуджує імперську політику, забороняє її пропаганду і символи, а також визначає, що належить до цих символів та хто і в які строки їх видаляє;
  • Підтримав законопроект, який передбачає запровадження прозорості в оборонних закупівлях. Даний документ зобов’язує оприлюднювати ціни товарів та послуг, які закуповуються для військових, через систему Prozorro;
  • Підтримав законопроекти щодо звільнення від ПДВ та мита ввезення коптерів, тепловізорів, коліматорів, приладів нічного бачення та рацій, таким чином було знято всі бюрократичні обмеження по імпорту цих важливих для оборони України товарів;
  • Підтримав законопроект яким запроваджується комплексний іспит з основ Конституції України, історії України та знання мови, як умови для прийняття до громадянства України.

Також від мене до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій було направлено 885 депутатських звернень.

Робота в окрузі

Здійснив більше 50 робочих виїздів і зустрічей в окрузі. За рік нардеп та команда розглянули 1140 письмових та усних звернень громадян. Загальна кількість громадян, які звернулися за рік, в тому числі колективні звернення – 4950 осіб.

З важливих результатів:

  1. Спільно вдалося відстояти кластерний статус лікарень у Нововолинську та Володимирі.
  2. Добудувати новий спортивний комплекс на території ліцею №8 у Нововолинську.
  3. Завершити облаштування стадіону “ОЛІМП” у Володимирі.
  4. Спільно з командою боролися проти зведення сміттєпереробного заводу на околицях Нововолинська.
  5. Провели зустрічі з родинами військовополонених з Волині та омбудсменом Дмитром Лубінцем.
  6. Разом з громадськістю боролися за справедливість, відстоюючи правоохоронця Віктора Циплакова з Нововолинська. Поліцейський, який виконав свій обов’язок перед суспільством і зупинив п’яного порушника за кермом, чомусь, відповідав за свої дії перед судом. Це справа не тільки за його честь та гідність, але також за рівність українців перед законом.

Щодо планів на наступний рік, то нардеп зазначає, що їх є багато, багато і завдань, які він бачить перед собою. Тому разом з командою обіцяє працювати, аби реалізувати все задумане та допомогти округу розвиватися.

Дивіться також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа