<

Ігор Гузь в студії Бугу: про корупційний скандал у Володимирі, анонімні телеграм-канали та заборону УПЦ МП

08:42 | 8.11.2023 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
2590
/ Коментарі відсутні

До студії БУГу завітав народний депутат України Ігор Гузь. Говорили з парламентарем про важливі події, які відбулися у регіоні та країні останнім часом. Зокрема про корупційні скандали у Володимирі, прийнятий у Верховній Раді закон про заборону УПЦ МП, завершення будівництва об’єктів інфраструктури, які розпочали до війни, співпрацю із литовцями.

Однією з важливих тем про яку говорили, був корупційний скандал із депутатом Волинської обласної ради Валентином Кошельником, якого у вересні викрили на хабарі у 35 тисяч доларів, наразі тривають судові процеси.

Нардеп розповів, що дізнався про цю ситуацію, коли перебував у столиці, він не знає, що це за ділянка і які велися розмови. Він переглядав судове засідання, щоб дізнатися аргументацію представників НАБУ.

“Моя позиція дуже проста: слідчі повинні довести в суді винуватість. Якщо це дійсно так, значить будь-хто, в тому числі і Кошельник, будуть сидіти за ґратами”, – вважає Ігор Гузь.

Що стосується міського голови, якому деякі видання також висували причетність до цієї ситуації, то парламентар вважає, що до нього не має жодних претензій, адже він виступає лише свідком.

“Надіюсь, що рішенням суду буде встановлено всі факти і буде прийняте справедливе рішення”, – зауважив Гузь.

Прокоментував Ігор Гузь і ситуацію з виїздом за кордон депутата Володимирської міської ради та тодішнього директора КП “Володимиртепла” Сергія Коби. За його словами, ця ситуація – дивна і не зрозуміла. Він не знає чому Коба так вчинив. І запевнив, що не має до цього жодного відношення. Хоча визнав, що дійсно звертався до правоохоронців щодо роботи підприємства Коби й ініціював перевірки там. Нардеп запевнив, що останні три роки навіть не бачився з ним і не спілкувався.

“Дійсно були питання щодо певних робіт його підприємства. Я звертався в правоохоронні структури щодо відповідності певних закупівель. Але це нормальна практика. Дивно, що людина виїхала за кордон і не повернулася. Якщо ти хворий, то міг би зробити зовсім інакше: скласти мандат і, дотримуючись усіх процедур, виїхати, як це роблять по стану здоров’я.

До того ж, як депутат і публічна людина, треба було все пояснити людям. Тоді теж були б питання, але значно менше. А зараз, на початку опалювального сезону, перебуваючи на посаді, виїжджати за кордон, для мене це не зрозуміло. Я думаю, суспільство дасть висновок політичного характеру”, – зазначив Гузь.

Поцікавилися думкою нардепа щодо майбутнього опалювального сезону у Володимирі. Адже два стратегічно-важливих підприємства залишилися без керівників. Нагадаємо, що директора УЖК Романа Лисюка визнали винним у корупції.

Ігор Гузь зазначає, що ситуація у місті контрольована і проблем з опалювальним сезоном немає. І хоч знайти хороших спеціалістів на такі посади важко, але завдання мера в цій ситуації – чим швидше найти відповідні кадри.

Говорили з парламентарем і про анонімні телеграм-канали, спеціально-створені боти у соцмережах, які поливають брудом усіх. хто знаходиться на посадах у міській раді, причетні до команди Гузя та навіть військових і волонтерів.

Він відповів, що влада має бути готова до критики. Але важливо, щоб ця критика була об’єктивною і вказувала на проблеми в роботі і життєдіяльності міста. Інше діло, якщо критикують особисті якості, переходять на зовнішність, чи зачіпають сім’ї – це не припустимо. Люди мають аналізувати інформацію та читати лише перевірені джерела, а не ті, які ховаються за анонімними акаунтами, інформаційно тероризують людей, “ллють суцільний бруд” та не несуть жодної відповідальності за поширення інформації.

Також важливою темою для розмови стала тема заборони Верховною Радою УПЦ МП на території України та саботуванням Волинською ОВА на чолі з начальником Юрієм Погуляйком створення комісії, яка мала б провести перевірку Успенського собору, Зимненського і Низкиницького монастирів.

Говорили з нардепом також і про завершення ремонтів інфраструктури у Володимирі та Нововолинську, які розпочали ще до повномасштабного вторгнення, співпрацю з литовцями, про можливість і необхідність проведення виборів в Україні, чи впливають на ці рішення країни ЄС, які завдання ставить перед собою і своєю командою парламентар. Більше дивіться у відеоінтерв’ю із нардепом Ігорем Гузем.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа