<

Гузь: рада підтримала закон про заборону московської церкви

13:40 | 19.10.2023 / Новини / , , /
Перегляди
982
/ коментарі 3

Верховна рада у першому читанні прийняла законопроект #8371, який має сприяти забороні релігійних організацій з центром у москві.

«За» 267 депутатів, повідомив народний депутат Ігор Гузь на своїй сторінці у фейсбуці.

“Московська церква повинна бути забороненою! Інших варіантів бути не може! До другого читання дамо бій і впевнений перемога буде за нами!” – йдеться у дописі.

Голосування було досить дискусивним. У залі чути палкі дискусії.

Депутати, які були проти такого рішення та досі підтримують церкву, що є філією Російської православної церкви в Україні, намагалися всіляко перешкодити голосування та спровокувати бійку.

Увага, відео містить нецензурну лексику!

Нардеп Ігор Гузь був серед тих, хто уже декілька років категорично виступає проти діяльності УПЦ мп, яка просуває наративи кремля, та ініціатором розгляду даного питання у Верховній Раді.

Рішення про заборону УПЦ мп в Україні прийняли у першому читанні

Нагадаємо, 23-го вересня спікер Парламенту Руслан Стефанчук, заявив, що в парламенті не знайдеться голосів для заборони УПЦ Московського патріархату. Адже, на думку Стефанчука іде внутрішня дискусія всередині партій, зокрема в “Слузі народу”, саме президентська партія має більшість голосів у парламенті.

Як відомо, процес “заборони” УПЦ МП розпочали ще в грудні минулого року, однак досі народні обранці не змогли вирішити це питання. Через розбіжності з голосами, в серпні у Верховній раді ініціювали збір підприсів щодо розгляд законопроєктів щодо заборони діяльності в Україні церков, керованих із російської федерації.

5-го жовтня народні депутати зібрали 226 підписів за звернення до голови Верховної ради Руслана Стефанчука щодо розгляду закону щодо заборони УПЦ (МП) в Україні.

Нагадаємо, 11-го квітня на території Волинської області заборонили діяльність Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви).

Читайте також:

Заборона московської церкви: чи готовий парламент покласти кінець російському православ’ю в Україні

Прем’єр-міністр України на звернення Гузя доручив перевірити Успенський, Зимненський та Низкиницький монастирі

Ігор Гузь: держава повинна припинити договори оренди Успенському собору, Зимнівському та Низкиницькому монастирям




коментарів: 3
  1. Нарешті вродили ,тридцять років тому треба було цим зайнятись ,може зараз війни не було б.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок