<

Чи має право територіальна оборона робити поверхневу перевірку та оглядати телефони пересічних громадян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:50 | 29.04.2022 / Володимир, Статті / , , /
Перегляди
79661
/ коментарі 22

Для того, щоб знати, хто має право вас перевіряти на вулицях під час воєнного стану, варто розуміти різницю між військовими Силами територіальної оборони та добровольчими формуваннями.

Військові сили ТРО, сприяючи здійсненню заходів з протидії інформаційним операціям агресора, мають право оглядати ваші речі, добровольці територіальної оборони – ні.

Про це журналістам БУГу надав інформацію мобілізований командир взводу кадрованої територіальної оборони Андрій.

З початком воєнних дій на території України, міста, окрім поліцейських, почали патрулювати військові та добровольці територіальної оборони. У володимирчан неодноразово виникати ситуації, коли не лише під час комендантської години, а й серед денної пори їх зупиняли військові з проханням показати речі й галерею телефону.

Перш ніж давати згоду на перевірку ваших речей або відмовляти людині у формі, вам потрібно дізнатися: це представник сил ТрО чи доброволець.

Комплектування добровольчих формувань територіальних громад здійснюється на добровільній основі цивільними особами.

Для того, щоб цивільний зміг вступити до територіальної оборони, він повинний підписати контракт добровольця (контракт добровольця відрізняється від контракту резервіста ТрО). Члени добровольчих формувань ТрО не звільняються від призову під час мобілізації. 

Це контролюється ЗУ від 16.07.2021 «Про основи національного спротиву».

“На жаль, цей закон важко контролювати під час війни, проте це не дає підстав добровольцям територіальної оборони чинити дії, на які в них немає повноважень. Триває загальна мобілізація, і у випадку порушення правил, їх можуть швидко відправити воювати, як діючих військовослужбовців”, – відповів командир.

Серед завдань територіальної оборони, визначених Законом України «Про основи національного спротиву», добровольчі формування беруть участь у боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами, іншими збройними формуваннями агресора (противника) та не передбаченими законами України воєнізованими або збройними формуваннями.

Проте ні в яких законодавчих актах не прописано, що це дає їм право оглядати особисті речі громадян. На відміну від поліцейських і кадровиків Сил ТрО, які можуть це зробити.

Якщо серед міста до вас звернулися з проханням показати вміст сумки, кишень або галереї телефону, посилаючись на те, що ви підозріла особа, попросіть показати посвідчення.

Проте під час комендантської години добровольці патрулюють місто разом з поліцейськими. Отож якщо ви гуляєте після 23:00, ви автоматично стаєте підозрілою особою.




коментарів: 22
  1. Якщо і немає-війна! Коли хтось проти, щоб його перевіряли-значить щось із ним не чисто!

    • Війна це не причина займатись самоуправством! Якраз під час війни потрібно має бути порядок, а відповідно і повне дотримання законів. Якщо хтось сам собі вирішить ходити і перевіряти документи і телефони, ви йому теж будете показувати?

  2. Добровольці з 2014 року врятували ваші сраки ви тепер дискримінуєте не тільки добровольців з тро а всіх Добровольців .

    • Добровольці в 2014 воювали на фронті, а не відсиджувались в тро на зх. Україні і героїв з себе корчили. Хто кого дискримінує? Якшо роздавати такі повноваження всім підряд то це вже якийсь безлад почнеться.

      • Максимчику! Что ты такое несёш?
        Я прийшов до добровільної Тро, не для того щоб відсижуватись, а щоб у мене в селі був порядок, та стою на обліку ВЧ, і якщо я бачу людину перший раз, або автівку, я буду перевіряти так як треба, якщо треба, історію України спитаю. Та в очко загляну як воно граеє)))))

        • В тро пішло багато людей,щоб не забрали в армію. Є міста де записатись в тро можна тільки по блату. І питання-хто вам дав право питати людей історію України?

          • >Не звільняє від мобілізації.
            Це де так можно? xD
            Якщо людина займається патрулюванням згідно з наказом, та вважає що питання по темі історії України можуть допомогти зрозуміти чи то ДРГ чи ні то це його справа. Який саме законно-нормативний акт це порушує?

          • Ти мабуть на Мальдівах загоряєш то можна кричать будь що прийди в ТРО попробуй

  3. Навіщо тоді були люди на мостах у місці?Просто для перевірки документів?Та навіть наші люди огризались на це прохання (не всі звісно).У нас воєнний стан! Якщо по якимось причинам я б здалася підозрілою,я б без вагань показала телефон.

  4. Мені цікаво. Боротися з диверсантами треба, а перевірити людину на належність до диверсантів не можна. Що за маячню я прочитав?

    • Напевно, прочитав, але не зрозумів.
      Має бути порядок. А не самоуправство.

  5. У ЗУ про національний спротив передбачені завдання які ж ідентичними як для ТрО, так і для добровольчих формувань. Насправді закон дуже сирий й таке відчуття, що приймався він для галочки, а не для використання у воєнний час. Добровольчі формування також ж частиною територіальної оборони, проте на даний час від них териошники відхрещуються, щоб у будь-який спосіб уникнути фінансування ДФ, хоча коли активні військові дії, то держава залюбки залучає добровольців. Дуже прикро, що без наявності у законі чіткого розмежування, певними особами надаються виключно власне тлумачення закону. Якщо вже так, то дуже цікаво було б дізнатися: де ж в законі написано, що представники ТрО мають право перевіряти документи й оглядати телефони, добровольці ДФ не мають такого права? Й де в законі взагалі передбачено огляд особистих речей представниками ТрО?

    • Усе дуже просто. ДФТГ та ТРО під час виконання бойових завдань прирівнються до військослужбовців ЗСУ та інш. Якщо це дозволено робити військослужбовцю під час військового стану то й дозволено ТРО/ДФТГ під час виконання бойового завдання.

  6. Нормативно-правові акти, які стосуються територіальної оборони та порядку застосування зброї:

    статті 17, 65 Конституції України;

    Закон України від 16.07.2021 № 1702-IX «Про основи національного спротиву»;

    Закон України від 03.03.2022 № 2114-IX «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України»;

    Закон України від 06.12.1991 № 1934-XII «Про Збройні Сили України»;

    постанова Кабінету Міністрів України від 29.12.2021 № 1449 «Про затвердження Положення про добровольчі формування територіальних громад»;

    постанова Кабінету Міністрів України від 29.12.2021 № 1442 «Про затвердження Типового положення про штаб зони (району) територіальної оборони»;

    постанова Кабінету Міністрів України від 29.12.2021 № 1447 «Про затвердження Порядку організації, забезпечення та проведення підготовки добровольчих формувань територіальних громад до виконання завдань територіальної оборони»;

    Закон України “Про Статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України”. Статут, Форма типового документа, Порядок, Розклад, Журнал від 24.03.1999 № 550-XIV;

    Закон України від 24.03.1999 № 550-XIV «Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України» (Статут, Положення, Перелік, Порядок, Форма типового документа, Зразок, Записка, Опис, Правила, Вимоги);

    постанова Кабінету Міністрів України від 29.12.2021 № 1448 «Про затвердження Порядку застосування членами добровольчих формувань територіальних громад особистої мисливської зброї та набоїв до неї під час виконання завдань територіальної оборони».

    До останніх трьох нормативно-правових актів відсилає ст. 22 Закону України «Про основи національного спротиву» в частині порядку зберігання і застосування зброї, бойової техніки та спеціальних засобів під час виконання завдань територіальної оборони.

    У ч. 2 ст. 22 Закону України «Про основи національного спротиву» також зазначено, що застосування зброї, бойової техніки та спеціальних засобів Збройними Силами України, іншими складовими сил безпеки та сил оборони під час виконання завдань територіальної оборони здійснюється відповідно до законодавства України.

    Такими актами законодавства є:

    статті 1, 1-1 та 9 Закону України «Про Збройні Сили України»;

    Порядок застосування зброї і бойової техніки з’єднаннями, військовими частинами і підрозділами Збройних Сил під час виконання ними завдань щодо відсічі збройної агресії проти України, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2018 № 828;

    Порядок застосування зброї і бойової техніки з’єднаннями, військовими частинами і підрозділами Збройних Сил під час виконання ними завдань у районі проведення антитерористичної операції у мирний час, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2018 № 68;

    статті 21­–25 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України;

    статті 60, 61, 195–202 Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України.

    Застосування цивільними особами вогнепальної зброї, отриманої відповідно до Закону України від 03.03.2022 № 2114-IX «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України», здійснюється аналогічно до застосування зброї військовослужбовцями під час виконання ними завдань щодо відсічі збройної агресії проти України в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України (ст. 2 вказаного Закону), тобто відповідно до зазначених вище актів законодавства.

    Отримання вогнепальної зброї і боєприпасів до неї цивільними особами в період дії воєнного стану здійснюється згідно зі ст. 1 цього Закону відповідно до порядку та вимог, установлених Міністерством внутрішніх справ України.

    За правилами ст. 3 вказаного вище Закону, цивільні особи зобов’язані здати отриману ними вогнепальну зброю і невикористані боєприпаси до неї до органів Національної поліції України не пізніше 10 днів після припинення або скасування дії воєнного стану в Україні. За порушення вимоги, передбаченої цією статтею, цивільні особи несуть кримінальну відповідальність.

    • Перелік нормативних й жодної конкретики щодо розмежування. Навіть якщо припустити, що добровольці – це цивільні, а не військовослужбовці, то слід звернути увагу, що усіма переліченими законами їм надано право нарівні з військовослужбовцями, у тому числі щодо використання зброї. Не віриться зміст законів з коментарем, що опублікований й вводити людей в оману в умовах воєнного часу

  7. “… у випадку порушення правил, їх / добровольців тероборони- С.П./ можуть швидко відправити воювати”
    Ха! Так відправка на фронт- це що, покарання? Я ГАДАЮ, ЦЕ ЧЕСТ !…

  8. Добровільна тро це помічники тро і ними контролюються. Тобто тро для тро із місцевих, які не проходять серйозної підготовки, не потребують особливого обмундирування і озброєння своє – мисливське. Плутанина виникає з назви, а є ще сили спротиву в законі.

  9. А в ТрО не може бути тих, хто прийшов ДОБРОВІЛЬНО??? НЕ плутайте Добровольців, і ”Самооборонців”…

  10. Всі, котрі залучені до захисту України мають право перевіряти. А тих хто проти, будь-ласка перевіряйте таких, мабуть їм є що приховувати! Іш які автори, найшли що писати!

  11. Обирайте: 1.Показали документи і телефон
    2.Вас мордою до землі і чекаєте поліцію 40хв-2години

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя