<

Для військовозобов’язаних запровадять новий документ: подробиці від генштабу

14:56 | 5.05.2024 / Новини / /
Перегляди
147
/ Коментарі відсутні

Для військовозобов’язаних в Україні запровадять новий документ єдиного зразка. Наразі опрацьовується нормативно-правова база, за якою його видаватимуть.

Про це в інтерв’ю виданню NV повідомив представник Генштабу ЗСУ Юрій Глущенко.

«Ті документи, які були видані до набрання чинності законом 3633 від 11 квітня 2024 року, відомий у суспільстві як закон про мобілізацію, залишаються чинними. У ці документи будуть внесені відповідні відмітки», – сказав Глущенко, відповідаючи на запитання, чи достатньо мати копію тимчасового посвідчення.

Полковник додав, що зараз уже опрацьовується нормативно-правова база, за якою будуть видавати єдиний документ для військовозобов’язаного, резервіста, призовника, за єдиною формою. Після затвердження Кабміном він набере чинності.

Читати ще: Забезпечення одного військового без зброї оцінюється в $30 тисяч, – Міноборони

«Підсумовуючи: з набранням чинності постанови КМУ громадянам, у яких немає ВОД, видаватиметься документ установленого зразка. А ті, хто вже мають ВОД (військово-облікові документи, – ред.), які видані до набрання чинності законом, є дійсними», – зазначив представник Генштабу.

Також Глущенко пояснив, що, крім посвідчення офіцера запасу, є військово-обліковим документом.

«У нас зараз широкий спектр ВОД. Наприклад, ВОД для військовозобов’язаних, резервістів і призовників визначені указом президента, форма затверджена. А для чинних військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, СБУ, розвідувальних органів, ВОД встановлюються їхніми відомствами», – зазначив Глущенко.

Тому, пояснив представник Генштабу, вони можуть бути різної форми і формату.

«З метою уніфікації зараз розробляється постанова, яка визначить документ єдиного формату, зразка, для призовників, військовозобов’язаних і резервістів», – резюмував Глущенко.

Як інформували, військовозобов’язані можуть оновити дані через електронний кабінет. У такому випадку вони проходитимуть ВЛК після отримання відповідної повістки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота