<

НАТО визначило «червоні лінії» для втручання у війну в Україні

20:52 | 5.05.2024 / Новини / /
Перегляди
293
/ Коментарі відсутні

НАТО в конфіденційний спосіб і без офіційних комунікацій визначило принаймні дві «червоні лінії», за якими можливе пряме втручання у війну України з росією. 

Про це пише La Repubblica, передає Громадське.

Нині немає оперативних планів, які передбачають відправлення людей, а є лише оцінки можливих планів надзвичайних ситуацій на випадок, якщо у війну залучать треті сторони.

Так, перша «червона лінія» — пряма чи опосередкована стороння участь у війні проти України. Зокрема, у разі прориву на північно-західному кордоні, бо це «створило б коридор між Києвом і Білоруссю». 

«Тоді Мінськ був би безпосередньо включений у воєнний конфлікт. Його війська та арсенал мали б вирішальне значення для москви. І ця обставина могла тільки активізувати оборону на користь України», — пише видання.

За даними La Repubblica, друга «червона лінія» — військова провокація проти країн Балтії, Польщі чи цілеспрямований напад на Молдову. Це не обов’язково вторгнення, тож може йтися і про військовий удар для перевірки реакції Заходу. 

Зокрема, це може бути спробою перевірити здатність реагувати у фазі «можливої ​​плутанини», тобто у час виборів до Європарламенту та обрання президента  США. 

«Для західних лідерів життєво важливо надіслати володимиру путіну чітке повідомлення: одна справа глибоко проникати на східні території, інша справа — завойовувати столицю чи втягувати у війну треті держави. Іншими словами: Україна не може програти, і Атлантичний Альянс готовий безпосередньо втрутитися, щоб уникнути краху Києва», — пише видання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота