<

В українському офісі ВООЗ розповіли про вплив COVID-вакцинації на вагітність

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:39 | 4.05.2021 / Новини /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

Голова представництва ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт заявив, що вагітні жінки можуть бути більш вразливими до COVID-19, а вплив вакцинації на вагітність наразі досліджується.

Про це він сказав в інтерв’ю Суспільному.

Говорячи про терміни досягнення колективного імунітету від коронавірусу в Україні, голова представництва ВООЗ в Україні зазначив, що наразі це неможливо визначити.

“Нині проводяться дослідження з цього питання. І це не ВООЗ робить, а, як правило, регуляторні органи органи країн та фармацевтичні компанії, що виробляють вакцини. Ми знаємо, що вагітні жінки можуть бути більш вразливими до COVID-19, і тому потрібно оцінювати кожний окремий випадок отримання вакцини вагітною жінкою”, – розповів Ярно Хабіхт.

“Ми маємо справу з новою хворобою. Ми досліджуємо ще, як довго діють вакцини, які вводяться. Ці критерії невідомі. Тому ніхто не знає, коли настане колективний імунітет. Другий аспект, який надзвичайно важливий, коли говоримо про вакцинацію, полягає у тому, що вакцини запобігають важкому перебігу хвороби в разі інфікування”, – сказав він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок