<

В Шацькому лісовому коледжі відбувся захід «Небесна Сотня. Герої, які змінили хід історії України»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:24 | 20.02.2015 / Шацьк / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

З метою патріотичного виховання молоді  та відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в Шацькому лісовому коледжі ім. В. В. Сулька 19 лютого відбувся тематичний захід на тему: «Небесна Сотня. Герої, які змінили хід історії України».

В актовому залі були присутні представники райдержадміністрації, громадських організацій, установ району та запрошені мешканці селища, – пише Шацька РДА.

Розпочався вечір пам’яті Гімном України та хвилиною мовчання у жалобі за Героями, які віддали своє життя за нашу свободу і право бути вільними людьми на своїй землі.

До виступу був запрошений учасник Майдану, директор Шацького національного природного парку Володимир Захарко. «Мені довелося три рази бути на Майдані, востаннє, коли починалися розстріли мирних людей. Всюди була відчутною підтримка киян, які забезпечували всім необхідним, була взаємодопомога товаришів, які стояли за краще майбутнє наших дітей та внуків. Сьогодні ми маємо складну ситуацію в державі, бачимо війну на Сході України. Ми повинні всі разом докласти максимум зусиль, терпіння, щоб вистояти в цей нелегкий час, щоб мати можливість добре жити в нашій квітучій державі», – поділився своїми спогадами Володимир Володимирович.

Ведучі за допомогою слайдів, віршів, виконаних патріотичних пісень відтворили події листопада 2013 – лютого 2014 року, адже за ці три місяці Україна прожила цілу історичну епоху, хрещену водою і вогнем. А тих, хто гинув за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину назвали Небесною Сотнею. Серед них – четверо волинян, про подвиги яких присутнім розповіли за допомогою відеослайдів.

У всіх храмах району відбудуться поминальні панахиди за загиблими під час Революції гідності та військовослужбовцями, які брали участь в АТО.

Довідково: У столиці основні заходи почнуться у п’ятницю, 20 лютого, з передзвону київських церков. В унісон з ними лунатимуть клаксони автівок учасників Автомайдану. Опісля – всеукраїнська акція «Хвилина мовчання – нескінченність пам’яті». Основною подією вечора пам’яті стане Світлова інсталяція “Промені Гідності”. Прожектори, які символізуватимуть душі активістів Майдану, будуть встановлені на кожному місці, де вбили Героїв Небесної Сотні. У реквіємі візьмуть участь Національна капела “Думка” та Піккардійська Терція, яка заспіває наживо пісню «Плине кача».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа