<

У Любомлі вшанували пам’ять Небесної сотні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:35 | 21.02.2015 / Любомль / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Кілька сотень людей зібралося сьогодні в центрі Любомля, щоб згадати тих, хто загинув рік тому в Києві у протистоянні зі злочинним режимом Януковича. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про героїв. Предстоятелі місцевих церков помолилися за те, щоб душі загиблих знайшли спокій в іншому світі.

Голова районної ради Микола Сушик у своєму виступі зауважив, що соціальна несправедливість зростала з року в рік, невдоволення людей не мало межі. ключовими моментами Майдану назвав розгін студентів у листопаді 20013 року, прийняття «драконівських» законів 16 січня 2014 року та, власне, 18-20 лютого, коли почалися масові вбивства на Майдані. Міський голова Роман Ющук сказав, що ще багато чого не зроблено, й потрібно продовжувати працювати над тим, відстоювати ті ідеали,  за які полягла Небесна сотня.

Волонтер Андрій Дем’янчук пригадав, як розпочиналася мирна хода до Верховної Ради 18 лютого минулого року: «Тоді був такий гарний та сонячний день, як і сьогодні. Ми були без зброї й не сподівалися, що в нас будуть стріляти, адже ми йшли мирною ходою. Дорогу нам затьмарили ряди «Беркута», котрий перегородив нам шлях». Андрій зауважив, що ми всі винні перед Небесною сотнею в тому, що лишилися живими, а вони загинули за Україну, тому потрібно все робити для того, щоб справа, котра була розпочата на Майдані, швидше завершилася.

Своє громаді сказали активісти, котрі безпосередньо брали участь у Революції гідності. Було сказано, що не варто гордитися тим, що вони були учасниками Майдану, який для багатьох став станом душі. Людям набридло жити в брехні, тому кожен захищав свої права та свободи. Зауважили, що полеглі герої, котрих назвали Небесною сотнею, повинні лишитися в пам’яті всіх українців як приклад боротьби за волю, свободу й краще життя. Вони показали, що українці ніколи не стоятимуть на колінах.

Патріотичних пісень в пам’ять про Небесну сотню заспівав колектив Любомльського будинку культури. В багатьох присутніх на заході від цих співів котилися сльози. Також на площі стояла скринька, в котру можна було покласти гроші для воїнів АТО. Громада не лишалася осторонь, й активно жертвувала гроші для наших бійців.

DSC_0354
DSC_0348
DSC_0303
Роман Ющук
DSC_0291




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя