<

ОБСЄ повідомила про появу “третьої сили” на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 18.04.2015 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Сутички між українськими військовими і бойовиками ДНР провокує невстановлена “третя сторона”.

Про це повідомили ОБСЄ українські та російські представники Спільного центру з контролю і координації (СЦКК), говориться в звіті за 16 квітня, розміщеному сьогодні на сайті організації, – пише Корреспондент.

“Перебуваючи на спостережному пункті СЦКК на залізничному вокзалі Донецька, (члени) СММ були свідками того, як спроби СЦКК організувати три припинення вогню (починаючи о 8:50, 9:30 і 11:00 ранку відповідно) провалювалися в міру того, як спорадична стрілянина з мінометів і автоматів починалася через кілька хвилин після призначеного часу. За словами офіцерів як українських, так і російських збройних сил на спостережному пункті, невстановлена ​​”третя сторона” провокувала обидві сторони”, – йдеться у звіті.

СЦКК також поінформував співробітників місії про триваючі обстріли аеропорту Донецька. Спостерігачі ОБСЄ бачили, як українські та російські офіцери з Спільного центру по телефону намагалися зупинити стрілянину.

За інформацією СММ, бої тривали в донецькому аеропорту і в сусідніх районах, включаючи контрольовану українським урядом Авдіївку (17 км на північний захід від Донецька) і селі Піски (15 км на північний захід від Донецька). Спостерігачі ОБСЄ, що перебували на залізничному вокзалі Донецька, протягом усього четверга, 16 квітня, чули розриви мінометних і артилерійських снарядів, стрілянину із стрілецької зброї і важких кулеметів. Вибухи були також чутні поруч з контрольованим українським урядом Бердянськом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок