<

Італія може першою в ЄС почати виготовляти російську вакцину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:54 | 9.03.2021 / Новини / , /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Швейцарська компанія Adienne Pharma & Biotech першою в ЄС підписала договір із розробником російської вакцини «Спутник V» на її виготовлення. Процес виробництва хочуть запустити на заводах в Італії.

Про це пише Bloomberg, – передає Громадське.

Угоду підписали з «Російським фондом прямих інвестицій». Компанія готова зробити постачання 10 мільйонів доз у другому півріччі 2021 року. Виготовляти препарат хочуть на потужностях в Ломбардії та в центральній Італії.

Перед цим її має схвалити регулятор.

Зазначимо, минулого тижня в Європейському агентстві лікарських засобів (EMA) почали вивчати вакцину «Спутник V», оскільки низка країн ЄС замовила її. В Угорщині цим препаратом вже вакцинують. Дозвіл на використання дала й Словаччина.

Водночас напередодні в EMA звернулися до країн Європейського Союзу із проханням не поспішати зі схваленням на своїй території російської вакцини «Спутник V». В EMA нагадали, що перевірки препарату від агентства ще не завершені.

Що відомо про «Спутник V»?

Цей препарат розробили в Національному дослідницькому центрі епідеміології та мікробіології імені Гамалії. Його схвалили до використання одразу після завершення другого етапу клінічних досліджень у серпні 2020-го, що суперечить загальноприйнятим протоколам проведення випробувань.

Претензії до даних другого етапу клінічних випробувань вакцини висловила й міжнародна група науковців.

Уже після оголошення про готовність вакцини в Росії розпочали останній, третій етап клінічних досліджень, але паралельно з цим розпочали вакцинацію населення. Ба більше, творці вакцини відмовилися вводити добровольцям плацебо в межах третього етапу досліджень. На думку фахівців, це фактично означає провал дослідження.

А втім, 2-го лютого в авторитетному медичному виданні The Lancet вийшла стаття про проміжні результати третього етапу досліджень «Спутника V». Наведені там дані свідчать, що російська вакцина справді дієва, але  все ж залишаються питання до коректності проведення випробувань (зокрема згадане викривлення добірки, а також відсутність протоколу щодо тестування учасників випробування).




коментарів: 2
  1. О, з Італії можна буде взяти, це буде наче реверс, тобто вже не вакцина агресора !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок