<

В Устилузькій громаді прикордонники затримали порушників, які хотіли втекти до Польщі

13:32 | 7.05.2024 / Володимир / /
Перегляди
584
/ Коментарі відсутні

Цими вихідними двоє громадян мали намір через річку Західний Буг потрапити за кордон. Одного з відчайдухів прикордонний наряд відділу «Амбуків» виявив поблизу українсько-польського кордону в неділю вранці.

Невідомий, побачивши прикордонників, почав втікати та кинувся вплав до суміжного берега, повідомляє пресслужба Волинського прикордонного загону.

Охоронці кордону поінформували колег по той бік держрубежу, де горе-плавця й затримали співробітники Прикордонної варти Республіки Польща.

Як з’ясувалося згодом, затриманим виявився 31-річний уродженець Сумщини. Не маючи законних підстав для виїзду за кордон під час дії правового режиму воєнного стану, чоловік вирішив потрапити туди у незаконний спосіб. Щоправда, надовго в Польщі він не затримався, адже польські стражі в рамках реадмісії передали правопорушника прикордонникам Волинського загону.

Правоохоронці склали на громадянина адмінпротокол за ст.204-1 КУпАП, а представник ТЦК та СП вручив військовозобов’язаному повістку.

Протокол про адміністративне правопорушення та повістка чекали й на 26-річного уродженця Донеччини, котрий днем раніше спробував у такий самий спосіб незаконно дістатися Польщі.

Рішення по обох справах прийматиме суд. Наразі тривають заходи з встановлення осіб, причетних до незаконного переправлення громадян через українсько-польський кордон.

Нагадуємо, що нещодавно трьом мешканцям Володимирського району – фігурантам кримінального провадження оголошено підозри за організацію переправлення осіб через кордон, та обрано запобіжний захід.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя