<

Україна отримала від союзників нову партію ракет до Patriot

13:16 | 7.05.2024 / Новини / , /
Перегляди
40
/ Коментарі відсутні

В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй передали Іспанія та інші союзники.

Про це повідомила іспанська міністерка оборони Маргарита Роблес під час відвідування військових об’єктів у Сарагосі, де лікуються і проходять підготовку українські бійці, повідомляють El Mundo та Європейська правда.

За словами міністерки, ці ракети допоможуть Україні захищатися від постійних російських атак.

«Партія ракет до Patriot вже прибула в Україну. Вона прибула минулого тижня. Очевидно, що ми працюємо в цьому питанні в координації з нашими союзниками, тому що ми розуміємо, що Україна захищає свою цілісність, вона захищає людські життя», – сказала Роблес.

Вона наголосила на необхідності для країн ЄС зберігати свою прихильність до підтримки українського народу перед обличчям виклику у вигляді агресії РФ.

Як відомо, на засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”) Іспанія підтвердила наміри передати ракети-перехоплювачі до зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Перед цим ЗМІ повідомили, що Іспанія відмовилась поставити Україні батарею Patriot, але на тлі тиску з боку НАТО та ЄС погодилася передати Києву ракети до систем, які вже відбивають російські удари в Україні.

Ще раніше Financial Times повідомляло, що Греція та Іспанія перебувають під сильним тиском з боку своїх союзників по ЄС і НАТО щодо надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя