<

За закон про об’єднання громад із різних районів треба голосувати, тут немає політики – Ігор Гузь під час виступу в парламенті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:38 | 7.12.2016 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Громада села Овадне Володимир-Волинського району вже рік часу не може об’єднатися в громаду, бо вона приєднала до себе маленьке село Гайки з Турійщини. Законодавчо це можна змінити, але парламент ніяк не набере потрібну кількість голосів. Сьогодні Верховна Рада знову не проголосувала за внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов зміни меж районів у процесі добровільного об’єднання територіальних громад (№4676). Закон навіть не дали можливості відправити на доопрацювання!

Рішення колег, які не голосували за ці зміни, обурило депутата Ігоря Гузя, адже, він, як депутат-мажоритарник, постійно зустрічається з виборцями округу і разом обговорюють питання добровільного об’єднання територіальних громад. Свою позицію він висловив з трибуни Верховної Ради та закликав парламент прийняти зміни до законодавства про об’єднання громад.

«Цей закон потрібен для того, аби з двох різних районів села об’єднувалися в громаду. Це – ганьба! Село Овадне в моєму окрузі рік не може об’єднатися. Вони мене просять: дайте можливість нам об’єднатися! За цей закон треба проголосувати! Тут немає політики”, – наголосив Ігор Гузь, апелюючи до нардепа Одарченка, фракція (БЮТ) якого не голосувала за цей законопроект. «Я вас запрошую зі мною в суботу в округ. Приїдьте і подивіться людям в очі, громаді села Овадне, яка рік не може об’єднатися!”, – зауважив він.

Законопроект про зміни меж районів у процесі добровільного об’єднання підтримали 16 позафракційних народних депутатів, 72 члена фракції “Народний Фронт”, 98 нардепів з БПП “Солідарність. Натомість “Самопоміч” – нуль голосів. Нардепи ВО “Батьківщина” – не голосували.

Довідково: Зміни до закону №4676 дозволить об’єднуватися не лише сільським радам, а й окремими селами, коли такий поділ доцільний. Оваднівська громада у Володимирі-Волинському районі вже давно мала стати об’єднаною територіальною громадою. Головна проблема – ОТГ має утворюватися у межах Турійського та Володимир-Волинського району.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер