<

За рік до медиків звернулись 1200 волинян, яких покусали тварини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:42 | 16.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
87
/ Коментарі відсутні

Станом на початок грудня за медичною допомогою звернулись майже 1200 осіб, з яких 45%  припадає на дітей та підлітків.

Найбільше звернень з приводу укусів тваринами на початок грудня зафіксовано у місті Луцьку (407), Ковельському (201), Луцькому (104) районах, у Нововолинську (95), Ківерцівському (93) та Рожищенському (52) районах, пишуть у Волинському обласному лабораторному центрі КПХ МОЗ України. 

Епідеміологічним розслідуванням звернень встановлено, що майже у всіх випадках мав місце саме укус відомими тваринами, в основному собаками (понад 75%) та котами (до 20%).

Як зазначають, у грудні подібні випадки нападів собак трапились з дітьми у Любешівському, Іваничівсьому та Старовижівському районах.

У першому випадку дитина їхала на самокаті, у  двох інших районах  на дітей нападали собаки при спробі погладити чи взяти на руки тварину. 

Аналіз випадків нападів собак на дітей, засвідчив, що під час нанесення травми, тварина самостійно гуляла та була без  намордника. Як наголошують, усі тварини не були вакциновані проти сказу.

На сьогодні в області лабораторно підтверджено 22 випадки сказу серед тварин (найбільше їх у Ковельському, Ківерцівському, Володимир-Волинському, Луцькому та Любешівському районах).

Читайте також: Скажений кіт в Іваничах напав на собаку і вмер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер