<

З початку року на Волині майже 900 людей постраждали від укусів тварин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:56 | 17.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
5
/ коментарі 2

З початку 2019 року в області зареєстровано 8 випадків сказу серед тварин. За медичною допомогою звернулись майже 900 людей, які постраждали від укусів тварин.

Сказ тварин зареєстрований на шести адміністративних територіях: Турійському, Рожищенському, Любомльському, Маневицькому, Старовижівському та Ківерцівському районах, – інформує ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

За медичною допомогою за 6 місяців 2019 року, до лікувальних закладів звернулось близько 900 волинян, котрі постраждали від укусів тварин. Кожному третьому були призначені щеплення проти сказу.  Проте 50% з них не отримали повний курс вакцинації: у 10% було підтверджено, що тварина здорова, 40% або відмовились від щеплень, або самовільно перервали курс вакцинопрофілактики, через свою безпечність щодо даного захворювання.

Серед тварин, які спричинили напади на людей, провідну роль мають тварини наближені до людей: собаки та коти. Проте, 30% постраждалих були покусані бездоглядними тваринами (переважали коти).  Реєструвався  укус тхорем,  домашнім конем,  ослинення лисом.

За останні 10 років на Волині лабораторно підтверджено 382 випадки сказу серед тварин та 1 випадок захворювання серед людей.




коментарів: 2
  1. Ви це скажіть нововолинським (собакозахисникам) бо вони цієі статистики не бачили і не чули.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця