<

«Як ви можете оглядати авто нардепа»: депутат ображав поліцейських, які зупинили його авто

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:38 | 23.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
696
/ коментарів 6

Народний депутат від «Слуги народу» Микола Галушко нецензурно спілкувався з поліцейськими, які зупинили за порушення ПДР водія і авто, що возять цього нардепа.

Поліцейські зупинили авто в центрі Києва за порушення правил дорожнього руху – перетин подвійної смуги – приблизно о 4 ранку, повідомляє Українська Правда.

Інцидент стався 18-го грудня 2020 року, нардеп Галушко приїхав “виручати” свого водія і довго, нецензурно висловлюючись, пояснював, правоохоронцям, що це авто народного депутата і вони, мовляв, не мали права його спиняти.

Увага, на відео міститься нецензурна лексика, 18+!

Поліцейські зауважили, що на авто не написано, що воно належить нардепу, а також, що до того ж нардепи не мають дипломатичного імунітету.

На відео Галушко звинувачує правоохоронців у провокації, скаржиться, що його “висмикнули з-за столу”, і обзиває поліцейських “дебілами”.

Як з’ясовується в процесі розмови (підтверджується декларацією нардепа –ред.), вищезгадане авто Toyota Land Cruiser перебуває у власності матері депутата.

Очільник МВС Денис Монастирський на своїй фейсбук-сторінці закликав нардепів ухвалити законопроєкт для посилення відповідальності за образу поліцейського.

“Нікому не можна ображати будь-кого! Тим більше поліцейських, які щодня ризикують своїм життям та здоров’ям”, – зазначив Монастирський.

Водій народного депутата, який став відомий на всю країну не з кращої сторони через манеру спілкування з поліцейським, притягнутий до адміністративної відповідальності по статті 130 Кодексу про адмінправорушення за відмову пройти освідування.

Рішенням Печерського районого суду Києва він позбавлений права керування на 1 рік і заплатив штраф 10200 гривень.

“У Верховній Раді перебуває на розгляді законопроєкт № 5050-1, який пропонує запровадити відповідальність за образу поліцейського у вигляді штрафу від 850 до 1700 гривень. Сподіваюсь, народні депутати ухвалять цей законопроект і захистять право поліцейських на повагу у випадках, коли їх дії захищає Закон.
Це буде по-європейськи, справедливо й по суті. Так живуть цивілізовані країни, до яких ми прагнемо приєднатися. М’яч на полі законодаців. Вони мають не лише ухвалити цей закон, але й бути взірцем для громадян у своєму ставленні й культурі спілкування з правоохоронцями”, – додав очільник МВС.




коментарів: 6
  1. Бидлу треба нагадувати про те, що воно бидло. Бо часто , коли помістить свою жопу в депутатське крісло–рахує себе пупом України. А поліцейським повага та подяка. Молодці!!!!

  2. Якби так на пузило маліновий пінжак, та золоту цепулю на бичачу шию—вилитий, натуральний “герой” бригадних 90-х років. Хоча…”ліхіе” 90-е года, вони ось, перед нами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця