<

Голова МВС в Одесі вшанував загиблих і відвідав місця ракетних ударів рф

03:24 | 17.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
42
/ Коментарі відсутні

Під час робочої поїздки до Одеси Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко разом з Головою Національної поліції Іваном Вигівським та головою ОВА Олегом Кіпером відвідали місця ракетних ударів рф.

Про це інформують на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Нагадаємо, 15-го березня росіяни прицільно атакували цивільну інфраструктуру Одеси, а коли до місця події прибули екстрені служби –  було завдано повторного удару. Як наслідок –  є загиблі та поранені серед цивільних, медиків, ДСНС України та правоохоронців.

«Дві ракети, які ймовірно були випущені з Криму, накрили саме цивільну територію. На сьогоднішній день ми вже маємо 21 загиблого, а більше 70 людей – отримали поранення, наразі вони знаходяться в лікарнях міста Одеси. Ми чітко бачимо куди цілив ворог – це будівля СТО та будинки наших громадян. І коли туди приїхали рятувальники, ворог підступно вдарив по цій території ще однією ракетою. Тому ми маємо жертви серед працівників ДСНС, Національної поліції України та лікарів», – заявив Глава МВС України.

Наразі ж слідчо-оперативні групи Служби безпеки України та Національної поліції України закінчують документування чергового воєнного злочину армії рф проти мирного населення України.

Окрім того, Міністр внутрішніх справ України відвідав поранених внаслідок ракетної атаки рф по Одесі. Наразі їм надається необхідна медична допомога. Ще є люди з важкими травмами, лікарі борються за їхні життя. Також з людьми працюють психологи та психіатри, щоб допомогти постраждалим пройти через цю травму.  

У межах робочої поїздки Глава МВС України Ігор Клименко також провів оперативну нараду з керівництвом ДСНС, Нацполіції, представниками Нацгвардії та Держприкордонслужби. Головною темою якої стало питання збільшення кількості обстрілів. Так, лише за останню добу ворог завдав по території України понад 400 ударів.

«Ці цифри лише за останні 24 години і ця динаміка постійно збільшується. Це стосується як прикордоння України, так і Харківської, Одеської, Сумської, Чернігівської та Херсонської областей. Тому наші громадяни звичайно, що не можуть почуватися у повній безпеці. На жаль, ворог намагається посіяти паніку у нашій державі та наративи про наступальні дії. Але я впевнений, що ми зробимо усе можливе та неможливе для того, аби зупинити ворога і вигнати з нашої території», – сказав Ігор Клименко.

«Водночас дав вказівку провести детальний аналіз існуючих інструкцій та за необхідності внести корективи в алгоритм роботи, враховуючи оперативну обстановку», — зазначив Міністр внутрішніх справ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця