<

У ВМС назвали кількість знищених і пошкоджених кораблів Чорноморського флоту рф

23:02 | 6.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
72
/ Коментарі відсутні

Українські військові знищили третину з 80 військових кораблів Чорноморського флоту рф, «досить багато» пошкодили, заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Про це пише Радіо Свобода. 

«Що стосується кількості вражених одиниць, то це 27 одиниць вражених разом з субмариною, з них 14 – це помітні серйозні одиниці, різних класів. Це і великі десантні кораблі, і ракетні катери, і субмарина, і патрульний корабель. Це серед тих, що знищені. За нашими даними, пошкодженими на ремонті залишається 15 одиниць, тобто від загальної чисельності близько 80 одиниць, можу сказати, що третина знищена, досить багато пошкоджено», – сказав він під час брифінгу.

Однак, за його словами, все одно у морі спостерігається досить серйозна присутність російських кораблів.

«Це 10 ракетоносіїв, серед яких – три підводні човни, 2 ракетних катери, кілька патрульних кораблів, сторожових кораблів. Тобто номенклатура ще досить велика і кількість досить велика. Так само у строю ще залишаються великі десантні кораблі в кількості 5 одиниць. Чотири, наприклад, зараз перебувають в ремонті після пошкоджень», – зазначив Плетенчук.

Він підсумував, що все ще «досить серйозно» представлене російське корабельне угруповання в Азово-Чорноморському регіоні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота