<

ЗМІ у Володимирі-Волинському можуть заборонити висвітлювати засідання комісії “по м’ясорубках”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:33 | 24.02.2016 / Володимир / , /
Перегляди
1
/ коментарі 2

24-го лютого відбулося перше, організаційне, засідання тимчасової комісії “…з питань перевірки відповідності потребам, цінової доцільності та обсягів фактичного використання електромеханічного устаткування, придбаного…”. Комісії була створена рішенням сесії депутатів міськради 10-го лютого і вже тоді отримала назву “комісія по м’ясорубкам”.

Відповідно проекту рішення прийнятого депутатами, комісія складається із 7-ми депутатів. Тобто по 1-му депутату від кожної політичної фракції міськради: Сєргєєвої, Барщевського, Савельєва, Мороза, Хілінського, Олексюк, Дмитрука.

Відразу зазначаємо, що на обумовлену годину прибуло лише 3-є депутатів, та ще одного депутата чекали близько 20-ти хвилин. Чотири члени комісії – це той необхідний мінімум, аби комісія змогла розпочати свою роботу.

Нагадаємо, що дана комісія має на меті перевірити, як була проведена закупівля м’ясорубок для дитячих садочків Володимира-Волинського.

В першу чергу вирішували організаційні питання. Так, головою комісії обрали Сергія Барщевського (Радикальна партія Олега Ляшка), секретарем – Віру Сєргєєву (партія “Самопоміч”) та першим заступником Андрія Хілінського (ВО “Свобода”).

Зауважимо, що після цих рішень, пані Віра Сєргєєва, посилаючися на статтю 48 ЗУ “Про місцеве самоврядування” повідомила, що представники преси скоріш за все не будуть допускатися до робочих засідань комісії. Для журналістів надаватиметься лише протокол засідання та будуть запрошуватися на окремі підсумкові обговорення та прийняття рішень.

Засідання тимчасових контрольних комісій ради проводяться, як правило, закриті. Депутати, які входять до складу тимчасової контрольної комісії, та залучені комісією для участі в її роботі спеціалісти, експерти, інші особи не повинні розголошувати інформацію, яка стала їм відома у зв’язку з її роботою – йдеться у Законі.

Як бачимо, робота комісії не обов’язково має проходити у закритому форматі. Хоча, дана пропозиція може бути винесена на розгляд комісії і вже після голосування можна оголосити про закриті засідання. Але тут є нюанс, що журналісти не є членами комісії та не є залученими експертами у її роботу. Наголосимо, що ЗМІ – це засоби масової інформації або, якщо бути більш точним, засоби масової комунікації.

У підсумку засідання вирішили, окрім м’ясорубок, перевірити значні видатки за 2015-й рік. Отож, перевірятимуть як і за скільки були встановлені дитячі майданчики у вересні-жовтні минулого року. На перспективу, після роботи над цими двома питаннями, планують приймати інші рішення про перевірку інших об’єктів та обладнання. Для прикладу, говорили про видатки на КП “Полігон”, витрати на ремонт під’їздів.

Важливим ще є той факт, що відповідно проекту рішення 5-ї сесії депутатів міськради (коли була створена комісія) до складу комісії повинно увійти по 1-му депутату від кожної фракції. На момент 10-го лютого, у міській раді було зареєстровано лише 5-ть фракцій із 7-ми. Не створили фракції – радикальна партія та “Наш край”.

Тепер, питання чи мають право працювати депутат від РПЛ Барщевський та від “Наш край” Мороз, вирішуватиме комісія “З питань законності і правопорядку, депутатської діяльності, регламенту, зв’язків з громадськими організаціями та об’єднаннями громадян ”, засідання якої заплановане на п’ятницю, 26-го лютого.

Наступне засідання комісії “по м’ясорубках” заплановане на 29-ть лютого (понеділок).




коментарів: 2
  1. Сергеева боїться що ЗМІ вісміють її за не компетентність і необізнаність в питаннях!!! Тупа як сибірський валянок! Хто таких висувае в депутати? І Борщевський який без освіти депутат. Треба написати петицію і відкликати їх з депутатів!

  2. Альо, Костя рівень освіти не впливає на громадську активність. А от висловлювання ваші підтверджують, що у таких як ви ботів ні знань, ні розуму, ні освіти, ні елементарного рівня виховання. Обізнаність прийде. Багато поколіньміськради прозасідалися знаючі, що на запит грамотно, законно і своєчасно відповідей не дадуть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця