<

На Волині забезпечили проходження ВЛК у цивільних закладах медицини на 100%, – Зеленський

14:16 | 31.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
1092
/ Коментарі відсутні

У Києві військове командування та місцева влада майже нічого не зробили для того, щоб військові могли проходити ВЛК у цивільних лікарнях. У Волинській області це завдання виконали на 100%.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, пише NV.

Він наголосив, що спрощення роботи ВЛК – це дуже важлива річ.

«Дуже важлива річ – цифровізація роботи ВЛК. Ніяких черг. Жодних поневірянь заради того, щоб знайти чи підписати потрібний папірець. Усе це можна забезпечити на електронному рівні і присутністю потрібного військового саме там, де проходить ЛКК, якщо це в цивільному медичному закладі.

Чиновники завершать цю роботу з цифровізації. І потрібна повна доступність у всіх областях цивільної медичної системи для проходження ВЛК. Деякі регіони, наприклад Волинь, повністю забезпечили це. А інший приклад – у Києві майже нічого не зроблено, щоб люди могли проходити ВЛК у цивільних закладах медицини», – заявив він.

Він додав, що військове командування, медична сфера, усі рівні влади мають працювати «максимально активно», щоб вирішити це питання.

30-го серпня президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО щодо роботи військово-лікарських комісій.

За результатами засідання він доручив провести комплексну перевірку обґрунтованості рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які було ухвалено в період із 24 лютого 2022 року і які можуть бути пов’язані з корупційними порушеннями.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя