<

Волинським громадським організаціям розказали, як прокачати «організаційні біцепси»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:14 | 28.09.2021 / Володимир / , /
Перегляди
157
/ Коментарі відсутні

21-го та 23-го вересня у Луцьку та у Володимирі відбулись майстер-класи «Сталий розвиток громадського сектору: виклики та можливості».

За даними Західного міжрегіонального управління юстиції, на початок 2021-го року у Волинській області було зареєстровано 2734 громадських об’єднання із різним статусом, повідомляє Перший.

“Громадські об’єднання багато уваги приділяють реалізації проєктів та організації заходів, пошуку фінансування, але значно менше дбають про організаційний розвиток. Водночас, саме він є неймовірно важливим для сталої роботи”, – зазначає тренерка заходу, керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Мова йде про детальне планування різних сфер роботи НГО (загальна діяльність, фінансовий розвиток, комунікація, тощо); аналіз сильних та слабких сторін; навчання тим навичкам, які впливають на роботу всієї команди.

Громадська організація ІСАР “Єднання” має круту ініціативу, що допомагає НГО бути потужнішими.

MARKETPLACE – платформа з організаційного розвитку для організацій громадянського суспільства в Україні. Один з її компонентів – це гранти, кошти яких спрямовуються на оплату послуг тренерів, консультантів, коучів чи менторів.

“Будь-яка українська некомерційна організація може подати заявку, щоб отримати грант на власний організаційний або технічний розвиток.

За допомогою грантів можна “придбати” необхідні послуги: тренінг, семінар, короткострокові/довгострокові консультації, експертну оцінку тощо. Загалом в рамках Системи грантів уже підтримано більше 300 проектів розвитку на загальну суму понад 3 млн. грн.”, – ідеться на сайті ІСАР “Єднання”.

Як зазначають, якщо громадська організація хоче налагодити діалог зі своєю цільовою аудиторією, якщо потрібна консультація фахівця, щоб посилити проєктний менеджмент організації, то гранти з організаційного розвитку саме для вас.

“Щоб громадський сектор не боровся з різними викликами тоді, коли вже припікає, а міг працювати на перспективу, дуже важливо приділяти увагу своєму організаційному розвитку. Отримана інформація була для мене однозначно корисною. Рада, що взяла участь у цьому майстер-класі”, – зазначає координатора громадянської мережі ОПОРА на Волині Катерина Шарпата.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер