<

У цьому приміщенні буде енергія, комунікація, відкритість і мало політики, – Гузь про Агенцію розвитку громад Прибужжя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 4.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
703
/ коментарі 2

Агенція розвитку громад Прибужжя, яку відкрили 4-го червня у Володимирі, працюватиме задля розвитку міст та громад і має на меті об’єднати органи місцевого самоврядування, бізнес та громадськість навколо спільних цілей.

Про це народний депутат Ігор Гузь розповів під час відкриття Агенції.

Як розвів він – це громадська інституція, яка ставить за завдання бути інтегратором ключових середовищ, які будуть перетинатись.

“В агенції мають порозумітися і активно спілкуватися органи місцевого самоврядування, бізнес, громадськість. Прибужжя буде подавати багато ініціатив. Я переконаний, що з червня ви побачите цю активну роботу”, – сказав Гузь.

Нардеп окреслив ключові завдання, які ставить перед собою Агенція:

“Перше – це питання трансформації. Багато хто закидує, чому Гузь і інші вповноважили себе трансформувати. Кожна громадська інституція може це робити в межах своєї компетенції.

На жаль, в порівнянні зі Львовом і з іншими містами багато чиновників і депутатів застряли ще в совку. Це мислення гомосовєтікусів, які ставлять претензії до влади, а самі не знають, як робити.

Важливо розуміти, що світ рухається, що все повинно бути публічно, прозоро, що треба вміти реагувати на критику. Бо гомосовєтікус – він ставить бар’єри і це ми бачили до останнього часу.

Ми можемо допомогти органам місцевого самоврядування трансформуватися.

Зміни нова влада повинна показати не тільки в нових дорогах. А і в способі мислення, способі реакції на виклики. Ми були багато де і нам говорять, що у нас унікальна ситуація, то ми можемо перескочити кілька щаблів, щоб не бити гулі. Вище.

Держава створила умови, в яких одні міста мають прориви, а інші погрузають в тому, що є, і скаржаться, а їм хтось має принести. Треба брати ситуацію в руки і працювати.

Один з ключових моментів – це інвестиції, які ми повинні допомогти містам залучити.

Чи можемо ми назвати хоч одну велику інвестицію за останні роки? Я кажу про робочі місця. На жаль, ні.

Ще одне питання в тому, щоб розширити горизонти. Залучати людей, які можуть розширяти ці горизонти для людей, які працюють тут.

Хочемо, щоб у нас найближчим часом стартувала програма навчання для депутатів. Ми залучемо топ-спікерів. Залучимо бізнес.

Існує і питання міжнародної співпраці, при кордоні. Я не бачив ефективної співпраці. Дуже часто все завершується тим, що на День міста приїжджають гсоті. І все. З року в рік. Але я кажу про глибинні спільні проекти, які повинні бути. Коли вкладаються ресурси і змінюються території.

В цьому приміщенні буде енергія, комунікабельність, відкритість і буде мало політики”.




коментарів: 2
  1. громадська інституція, яка ставить за завдання бути інтегратором ключових середовищ, які будуть перетинатись.
    Хоч хтось зрозумів цей набір слів?

  2. У попа была собака он ее любил , она съела кусок мяса он ее убил, в землю закопал надпись написал, что… у попа была собака он ее любил , она съела кусок мяса он ее убил , в землю закопал , надпись написал, что…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер