<

Вчились подавати заявки та розбирали помилки: у Володимирі пройшов інфодень з Українським культурним фондом

1-го лютого у Володимирі в Агенції регіонального розвитку Прибужжя пройшов інформаційний день з командою Українського культурного фонду.

Український культурний фонд представляли виконавчий директор Владислав Берковський, провідна фахівчиня з управління проєктами Лілія Загребельна та провідний експерт відділу фінансового аудиту проєктів ⁠Сергій Бірюков. На захід прибули представники культурних інституцій, навчальних закладів, культурні менеджери й куратори, митці та інші діячі у сфері культури з Володимира, Луцька, Нововолинська, Ковеля та сусідніх громад.

Команда УКФ презентувала грантовий сезон на 2024 рік, розповіла про основні документи, необхідні для участі в конкурсах, поділилася, як правильно заповнювати заявки, на що варто звернути основну увагу, а також розібрала найтиповіші помилки під час заповнення заявок на участь у грантах.

Зокрема виконавчий директор УКФ Владислав Берковський розповів, що поточний грантовий сезон завершується, наразі можна подати лише дві заявки: на «Відновлення культурно-мистецької діяльності», термін спливає 19-го лютого та «Культура і регіони», до 29-го лютого. Він зазначив, що зазвичай перемагають заявки, які сконцентровані на розвитку певної цілі, зазначив, що їх потрібно писати доступною мовою. Не варто використовувати багато «розумних та іншомовних слів», це не стане додатковим плюсом при розгляді проєктів. Керівник УКФ поділився кумедними випадками, які «креативні» менеджери придумували, щоб збільшити кошториси на реалізацію ідей.

Владислав Берковський зазначив, що навіть, якщо заявка не пройшла з першого випадку, не варто одразу опускати руки та здаватися. Адже команда УКФ прописує завжди помилки у поданих проєктах, які варто виправити. Також є іноземні грантодавці з Люксембургу, Німеччини, Іспанії та ін. країн, яким сподобається ваша ідея і вони можуть взяти її на реалізацію. Або ж заявку можна подати з правками на наступний рік. Виконавчий директор УКФ розповів і про важливість розвитку культури під час воєнних дій, адже наш ворог працює не лише над знищенням українського народу, а й нашої історії, культури, ідентичності тому дуже важливо їх відновлювати.

Окремо про фінансову складову у проєктах розповів провідний експерт відділу фінансового аудиту проєктів ⁠Сергій Бірюков, який ознайомив присутніх, як правильно складати кошторис при плануванні майбутніх проєктів, чому не варто завищувати ціни на товари і послуги та як оформлювати звіт після реалізації проєктів.

Виконавча директорка Агенції регіонального розвитку Прибужжя Ірина Пикалюк зазначила, що приїзд команди УКФ – це визначна подія для Володимира.

«Культурні менеджери, які прибули на захід, змогли дізнатися, як правильно оформлювати заявки, формувати бюджет. Натомість від учасників маємо позитивний фідбек, що настільки все доступно і гарно було організовано і розказано, що навіть з’явилося бажання формувати і подавати заявки на новий грантовий сезон», – відзначила Ірина Пикалюк.

Наприкінці заходу усі присутні могли поставити представникам УКФ запитання, які їх цікавили щодо діяльності фонду та участі у грантових проєктах, на що отримували вичерпні відповіді від провідних фахівців.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя