<

«Соціальне таксі» запрацювало для мешканців Зимнівської ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:22 | 6.09.2019 / Володимир / , , /
Перегляди
13
/ 1 коментар

6-го вересня Зимнівська об’єднана територіальна громада отримала спеціально обладнаний автомобіль для перевезення людей з особливими потребами.

На презентацію автомобіля до Зимнівської ОТГ завітала Світлана Мишковець, заступник голови Волинської ОДА, а також Вячеслав Католик, голова Зимнівської ОТГ.

“Далося нам це «великою кров’ю», бо заявку, яку необхідно було подати, дуже часто відхиляли – була велика кількість правок. Проте, за допомогою Волинської обласної державної адміністрації нам вдалося зробити це швидше. Це проект Міністерства соціальної політики. Впровадження в громадах соціального таксі – це таксі, яке буде слугувати для перевезення соціально незахищених верств населення, в тому числі, людей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. Ця послуга безкоштовна”, – розповів очільник громади.

Утримання даного транспортного засобу буде відбуватись повністю за кошти місцевого бюджету.

“Заявку необхідно подавати за 2-3 дні, аби ми могли забезпечити подачу транспорту до будинку: треба вказувати дату та час, а також маршрут, який необхідний для людини”, – каже В’ячеслав Католик.

Віра Мудрик, начальник відділу соціального захисту населення Зимнівської ОТГ, зазначає:

“Буде довезення людей до лікарень, до організацій, медичних закладів, інклюзивних центрів та банківських установ. Загалом, для отримання адміністративних послуг”.

Основною метою «соціального таксі» є розширення соціальних послуг, поліпшення якості життя громадян похилого віку та інвалідів.

Автомобіль оснащено усім необхідним для перевезення людей з особливими потребами: автоматичним підйомником, кріпленням для візків, кондиціонером, а також, трьома місцями для супроводжуючих людину з особливими потребами. Розрахований на двох пасажирів із колясками. Кріплення для колясок – німецької фірми “АМФ”, які відповідають європейським нормам і стандартам щодо безпеки перевезення на транспорті.

Соціальне таксі курсуватиме населеними пунктами громади за графіком. Бажаючі зможуть подавати заявки, коли потрібен транспорт і маршрут коригуватиметься так, аби повністю охопити всіх жителів ОТГ, які потребують підвезення.




один коментар
  1. Молодці, велика вдячність керівникам і всім хто подбав про це, ще б таких послуг дочекатися людям з особливими потрабами у іваничівському районі, вже давно потрібно вирішувати такі питання так що подумайте шановне іваничівське керівництво…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя