<

[ОНОВЛЕНО] Створять комісію для обстеження законності зведення «‎Пузатої хати» ‎біля валів городища у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:41 | 19.03.2021 / Володимир / , /
Перегляди
39
/ коментарі 4

Створять комісію з обстеження відповідності правилам забудови «Пузатої хати» у Володимирі-Волинському, яка знаходиться на території історичного ареалу міста.

Депутатський запит створити подібну комісію підготувала депутатка Тетяна Дьоміна. Його депутати підтримали більшістю голосів.

На порядок денний сесії залишився винесений проєкт рішення про заміну сторони орендаря у зобов’язаннях за чинним договором оренди землі на вулиці Луцькій, 8 (“Пузата хата”).

Читайте також: Оренда землі під «Пузатою хатою» біля валів у Володимирі: депутати обговорюватимуть резонансне питання на сесії 19 березня

“Сьогодні на пленарному засіданні буде розглядатися питання по орендарю на Луцькій, 8. Згідно з наданими мені документами, будівництво кафе на даній території проведено самочинно без документів, за що власника було притягнено до адміністративної відповідальності. У 2014 році було проведено реконструкцію кафе і після цього не проводилось ніякого обстеження. Тому пропоную створити комісію з обстеження відповідності правилам забудови, що знаходиться на території історичного ареалу міста”, – сказала Дьоміна.

Нагадаємо, що проти позитивного рішення по оренді земельної ділянки виступив активіст Тарас Сватко, який записав та опублікував у фейсбуці відеозвернення. За його словами, є достатньо причин, щоб розірвати договір оренди.

Нардеп Ігор Гузь у коментарі виданню наголосив, що виступає проти будь-яких подібних кроків на території біля валів, адже ця територія та вали городища важливі стратегічно для міста, якщо воно взяло курс на розвиток туризму.

ОНОВЛЕНО

Пізніше під час обговорення самого проєкту рішення щодо оренди землі під кафе депутат Олег Тимосевич зазначив, що дійсно варто спочатку розібратися і вивчити договір.

“І дійсно, вона знаходиться у підніжжі основи нашого туризму, то треба прийняти вольове рішення від імені громади, бо це “позорисько””, – сказав Тимосевич.

Тетяна Дьоміна відзначила, що вивчала договір. Він укладений так, “що ми не можемо самовільно його розірвати. Тому варто створити комісію, яка відзначить і зафіксує, що є порушення”

Микола Юнак став на захист підприємця, що звернувся до міської ради, адже він звернувся, щоб платити податки та не винен у діях попередніх власників. Він також запропонував вивчити питання.

“Підприємець – це особа, яка здійснює діяльність на свій страх і ризик. Якщо його не заставляв хтось купувати, то він провтикав – це його вина. Якщо заставляв – у поліцію. Є вали, ми повинні їх оберігати. Це його відповідальність і спасати його не будемо”, – сказав депутат Олексій Панасюк.

Згодом буде створена комісія, яка перевірить документи та виїде на місце. БУГ слідкуватиме за проблемним для громади питанням.




коментарів: 4
  1. Спочатку навчіться косити той бур”янний ліс яким заростають вали городища, а потім вже говоріть про туристичну привабливість. Серце болить, як десятки замків по Україні та інших пам”яток занедбані і руйнуються, а держава, не маючи коштів, не знає що з ними робити. А віддати в приватні руки – зась. Пузата хата вже давно стоїть і люди до неї привикли. Не зносити ж її. А продовжити умови оренди землі можна в новій редакції, вигідній місту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця