<

Оренда землі під «Пузатою хатою» біля валів у Володимирі: депутати обговорюватимуть резонансне питання на сесії 19 березня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:50 | 17.03.2021 / Володимир / , /
Перегляди
111
/ коментарі 4

У кафе «Пузата хата», що знаходиться у парку «Слов’янський» і прилягає до території валів городища у Володимирі-Волинському – новий власник. Як ідеться в проєкті рішення Володимир-Волинської міської ради, право власності на об’єкт нерухомого майна перейшло від Руслана Саганюка до Віктора Строчика.

У зв’язку зі зміною власника приміщення Саганюк та Строчик подали клопотання про заміну сторони орендаря у зобов’язаннях за чинним договором оренди землі. Цей проєкт рішення попередньо розглянули на земельній та погоджувальній комісіях, а 19-го березня його винесуть на порядок денний сесії міської ради.

Договір оренди потрібно розірвати, – активіст

Проти позитивного рішення по оренді земельної ділянки виступив активіст Тарас Сватко, який записав та опублікував у фейсбуці відеозвернення. За його словами, є достатньо причин, щоб розірвати договір оренди.

Так сама Пузата хата, власником якої донедавна був син колишнього мера, побудована на річці Смоча. Під час будівництва чи розширення близько трьох років тому було змінене русло річки, говорить активіст. Крім того – це територія заповідника, тут замість тимчасової споруди якимось чином виросла капітальна, яка ще й прилягає до пам’ятки національного значення вали городища.

Ділянку в оренду віддали з умовою відновлення дитячого майданчика, проте його наразі там немає. Саме тому, неважливо чи старий власник, чи новий, договір оренди не можна укладати, а є причини, щоб його розірвати, каже Сватко.

Також активіст закликав нову владу міста та депутатську більшість, а також народного депутата Ігоря Гузя, довести, що вони проти маніпуляцій з будівництвом в охоронній зоні.

“Чекаємо сесії та вольових рішень від міської влади”, – резюмував активіст.

Заборонити новому власнику користуватися його майном ніхто не має права, а сплачувати оренду він може згідно з рішенням сесії

Як стало відомо БУГу, проєкт рішення розглядали на земельній комісії та він пройшов погоджувальну комісію 16-го березня. Юридичної причини, щоб відмовити у розгляді проєкту рішення на сесії не було, тому проєкт потрапить на засідання сесії 19-го березня.

Йдеться не про укладання нового договору оренди, а про внесення змін до діючого від 2014 року, проте активіст стверджує, що в проєкті рішення є суперечливості і хочуть договір поновити, а не внести зміни.

Договір від 2014-го року діятиме до 2023-го року, розповіли БУГу учасники комісії. А від рішення сесії залежить, чи сплачуватиме новий власник кошти за оренду у казну міста чи ні. Заборонити власнику користуватися його майном ніхто не має права.

Як розповів депутат міської ради та голова найчисельнішої депутатської фракції “За Майбутнє” Андрій Гнатюк, остаточне рішення, як голосувати за дане проблемне питання фракція прийме 18-го березня ввечері після обговорення. Зараз же є два варіанти: дозволити новому власнику сплачувати оренду до 23-го року, а вже тоді вносити зміни до меж ділянки і щось вимагати; або ж не проголосувати за проєкт рішення, але тоді оренда не буде платитися, майна у власника ніхто не має права забрати. Рішення сесії власник може оскаржити у суді.

Позиція міського голови Ігоря Пальонки

Як повідомив БУГ міський голова Володимира-Волинського Ігор Пальонка, у питання, що обговорюють, є важливий юридичний момент: чинне законодавство дозволяє новому власнику на умовах попередніх власників продовжити оренду на той же термін.

Тобто, людина звернулася в ЦНАП із заявою, їй відмовити не мали права. Остаточне рішення, як розповів голова, мають все ж прийняти депутати.

“Якщо буде чітка позиція депутатів і громади, то ми маємо право повідомити орендаря про те, що не згідні на продовження умов оренди і після її завершення внести зміни в межі земельної ділянки, договір чи не продовжувати його”.

Щодо валів городища, зазначив Пальонка – то це важлива історична пам’ятка, яку планують розвивати для залучення туристів. Саме тому ведеться мова про залучення і виділення коштів на проведення історичних досліджень і реконструкції валів. Забудови, яка заважатиме туристичній концепції чи вигляду валів там бути не повинно.

Все має бути заморожено, вали – важливий туристичний магніт, – Ігор Гузь

Нагадаємо, що у липні нардеп Ігор Гузь звертався до депутатів минулої каденції не голосувати за земельні питання про ділянки біля валів.

“Вали – це ключовий інструмент залучення туристів”, говорив тоді нардеп.

Такої ж думки Ігор Гузь лишився і цього разу. У коментарі виданню він наголосив, що виступає проти будь-яких кроків на території біля валів.

“Там все має бути заморожено, ніхто не має триматися цієї землі. Ця територія та вали городища важливі стратегічно для міста, якщо воно взяло курс на розвиток туризму, – зазначив Гузь”.

Остаточне рішення прийматимуть депутати на сесії 19-го березня. БУГ слідкуватиме за голосуванням.




коментарів: 4
  1. Саганюк хитра лисиця ,тыльки но позбувся влади БАТЬКО ,ЯК НАЩАДКИ ПОЧИНАЮТЬ ПРОДАВАТИ МАЙНО ,ВСЕ ПО СОРВКУ ,ВСЕ ПО ПОНЯТЫЯМ .

  2. Мабуть мало хто знає як жорстко віджимали це приміщення під назвою Міраж у попередньої власниці.

  3. От скажіть, що ви за люди такі? Переважна більшість вміє лишень дурню нести, ображати, заздрити, обмовляти, ображати. От сказав…активіст, наголосив…нардеп і т.п., бо це ж авторитети. Та нехай кожен займається своєю справою: один влаштується на роботу, заведе сім”ю й т.п., а інший – займеться законотворчістю. Таке враження, що скоро без нього не можна буде (не хочу грубо висловитись, як кажуть в народі – спортити повітря).А саме ж головне, як вже таки всім насолив екс мер та його родина. У більшості, мабуть, немає слів як висловити “подяку” за довгі роки служіння громаді!!! Разом з тим, в тому місці з часів початків незалежності перебував “пітєйний заклад” “Міраж” (в народі Бейжа) й нікому чомусь не заважав. Може слід було давно перенести з того ж місця в інше автостанцію, ринок та прибрати інші “наливайки” поблизу валів. А чому б ні, чогось про це активісти, громада мовчать. Ще можна було б циган забрати, а то вже задовбали тим шарканням по території, постійними зібраннями, чіплянням до громадян та подальшими їх обдурюваннями, побиттям, крадліжками !!!. Ні, саме головне, якщо це стосується родини Саганюка – давайте кричати каравул ! Якщо чесно – набридло це прискіпування, обливання брудом до одних, а загравання до інших. Будьте людьми, а не отарою, котра тупо слухає якогось пастуха (активіста, депутата тощо).

  4. А де коментарі власника?? Чи тільки думку активіста враховують??? Чому не публікуете ???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя