<

«Ні розпродажу землі»: Зеленський записав відеозвернення, у Володимирі-Волинському долучились до акції протесту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 11.11.2019 / Володимир / /
Перегляди
2
/ коментарів 7

11-го листопада у Володимир-Волинському та Рожищенському районах представники малих і середніх сільськогосподарських підприємств долучилися до Всеукраїнської акції протесту «Ні розпродажу землі».

Під час короткотермінової попереджувальної акції сьогодні, 11 листопада, з 9:30 до 10-ї години селяни перекривали трасу в селі Кременець Рожищенського району, – про це розповіла кореспондентка Ірина Сватула Суспільного.

Така ж акція відбулась і в селі Верба, Володимир-Волинського району. Люди виступали проти запропонованого на розгляд Верховної ради України законопроєкту, що дозволятиме продаж земель сільськогосподарського призначення.

Варто зазначити, що журналісти БУГу, приїхавши на місце події об 11-30, проте, мітингувальників вже не застали.

Зі слів фермера Руслана Хомича, до акції долучилися біля 50 учасників. Дорогу перекривали почергово по 5 хвилин, тоді пропускали машини. Порядок і безпеку учасників забезпечили інспектори патрульної поліції. Через перекриття дороги на місці сталася ДТП: автомобілі не дотрималися безпечної дистанції, ніхто не травмувався.

До слова, сьогодні вночі учасники акції виїжджатимуть із Луцька до Києва для її продовження завтра під стінами Верховної Ради.

Згодом стало відомо, що Володимир Зеленський питання продажу землі іноземцям пообіцяв винести на всеукраїнський референдум. Про це він заявив у відеозверненні, яке опублікували на сторінці Офісу Президента у фейсбук.

У розкладі засідань Верховної Ради – на офіційному сайті – на завтра передбачено 11 проєктів закону щодо запуску ринку землі. Один – урядовий, решта – альтернативні від депутатів. Та щоб зробити продаж можливим, необхідно ухвалити ще кілька законопроєктів, – сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук. Він перелічив ці документи й попросив депутатів підтримати їх у найближчі 3 тижні.




коментарів: 7
  1. Шо ? Тепер протестуєте? А де мозги були 30 березня? Бачили очі, що купували- тепер, хоч повилазьте. Ще й рабами будете, на своій же землі

  2. якщо по документам це моя земля, – то що хочу те і роблю…хочу продаю, а хочу і не продаю, а кіпіш починають ті фермера, які в людей беруть в оренду землю за копійки…та й таке.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер